Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ГРЕЧАНО-КАРТОПЛЯНІ КОТЛЕТИ (пісні)

пісні котлети

Пісні гречано-картопляні котлети

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • гречка варена – 450 г
  • картопля сира очищена – 350 г
  • цибуля – 100 г
  • сіль, перець, приправи – за смаком
  • борошно пшеничне та кукурудзяне – для паніровки
  • рослинна олія – для смаження котлет
Kiddio

Пісні гречано-картопляні котлети — це смачний та корисний варіант страви для посту, оскільки вони не містять продуктів тваринного походження, а також є дуже поживними і легкими в приготуванні. Котлети поєднують гречку та картоплю, що робить їх ситними та багатими на вуглеводи і білки.

Приготування пісних гречано-картопляних котлет:

  1. Зварену й охолоджену гречку за допомогою блендера довести до пюреподібного стану.
  2. Сиру очищену картоплю натерти на тертці.
  3. Цибулю натерти на тертці.
  4. Натерту картоплю та цибулю додати до гречки.
  5. Додати сіль, перець і прянощі за смаком.
  6. Ретельно перемішати.
  7. У сковорідку налити достатньо рослинної олії та добре її розігріти.
  8. Для панірування використати суміш пшеничного та кукурудзяного борошна.
  9. Сформувати котлети бажаного розміру.
  10. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Гречано-картопляні котлети можна подавати з соусом або гарніром, наприклад, з овочами або салатом.

Смачного!