Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ПИРІГ З КИСЛОМОЛОЧНИМ СИРОМ ТА ПОЛУНИЦЕЮ

сирний бісквіт з ягодами чи фруктами

СИРНИЙ БІСКВІТ З ФРУКТАМИ АБО ЯГОДАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яйця – 3 шт (великі)
  • цукор – 1 стакан (200 г)
  • кисломолочний сир – 150 г
  • борошно – 150 г (1 стакан)
  • розпушувач тіста – 7 г (1 ч.л з гіркою)
  • полуниця (слива, вишні та інші) – 200 г

Сирний бісквіт з полуницею – смачно, натурально, по-домашньому. Ніжний, ароматний пиріг, у якому поєдналися два улюблених смаки літа — домашній кисломолочний сир і соковита свіжа полуниця.

Приготування:

  1. В окремій мисці збиваємо яйця. Додаємо цукор і збиваємо до пишної, світлої маси.
  2. Вводимо кисломолочний сир, попередньо перетертий через сито. Добре перемішуємо.
  3. В окремій мисці змішуємо борошно та розпушувач. Поступово додаємо борошняну суміш до рідкої маси, акуратно перемішуючи.
  4. Форму для випікання змащуємо маслом або вистеляємо пергаментним папером.
  5. Викладаємо тісто у форму та вирівнюємо його. Моя форма Ø24 см.
  6. Ягоди викладаємо зверху, злегка вдавлюючи їх у тісто.
  7. Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при 180 °C близько 30–40 хвилин.
  8. Виймаємо з духовки, притрушуємо зверху цукровою пудрою (за бажанням) і залишаємо до повного охолодження.

 

Ідеально смакує як на сніданок, так і як легкий десерт до чаю або кави. Особливо смачний охолодженим. Замість полуниці можна використати ваші улюблені ягоди чи фрукти (слива, вишня, персики, абрикоси тощо).

Смачного!