ЗАПЕЧЕНІ КАРАСІ В ДУХОВЦІ

Інгредієнти
- Карась великий- 2 шт
- Цибуля – 2 шт
- Рослинна олія – 1 ст.л
Для соусу:
- Майонез – 2 ст.л
- Сметана – 2 ст.л
- Лимонний сік – 2 ст.л
- Гірчиця – 2 ст.л
- Сіль – за смаком (1 ч.л)
- Приправа до риби – 1 ч.л
- Перець – за смаком
Річкова риба запечена в духовці без дрібних кісток.
Карасі, запечені в духовці в сметанно-гірчичному соусі з соком лимону.
Приготування:
- Рибу випотрошити, почистити від луски та плавників, добре вимити та просушити серветками
- Починаючи від хвоста, гострим ножем робимо дрібні надрізи по спині до хребта (відстань між надрізами 1-2 мм). (Дивіться відео ↓ )
- В посудині готуємо соус, змішавши всі інгредієнти: майонез, сметану, лимонний сік, гірчицю, сіль, перець, приправи.
- Цибулю нарізати кільцями або півкільцями.
- Викласти цибулю на застелене фольгою деко, трішки змазати олією.
- Рибу добре змазуємо приготовленим соусом зовні та зсередини.
- Викладаємо рибу на деко зверху на цибулю.
- Відправляємо в духовку, розігріту до 180 °С
- Готувати 30 – 35 хв (враховуйте особливості вашої духовки).
Смачного!