Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

КАРТОПЛЯНА ЗАПІКАНКА З ГРИБАМИ

картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибами

Інгредієнти

ДЛЯ КАРТОПЛЯНОГО ПЮРЕ

  • Картопля очищена ≈ 1 кг
  • Масло вершкове ≈ 50 г
  • Молоко гаряче ≈ 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком

ДЛЯ ГРИБНОЇ НАЧИНКИ

  • Гриби ≈ 450 г
  • Цибуля ≈ 150 г
  • Часник ≈ 2-3 зубці
  • Сметана ≈ 4 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія ≈ 3 ст.л

Смачні грибочки на ніжному пюре з картоплі! Якщо хочеться швидше, можна не запікати, а їсти картопельку, з грибочками))) Але ж хочеться, щоб страва тішила око)

Приготування картопляного пюре:

  1. Покладіть картоплю в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала картоплю, додайте сіль. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 20-30 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Перевірте готовність ножем — якщо він легко входить в картоплю, вона готова.
  2. Коли картопля звариться, злийте воду.
  3. За допомогою товкачика пюрируйте картоплю до однорідності.
  4. Додайте вершкове масло, і поступово вливайте тепле молоко, постійно перемішуючи.

Приготування грибної начинки:

  1. Печериці добре промити, зрізати кінці ніжок, подріднити на кубики
  2. Цибулю почистити і нарізати дрібно.
  3. Часник подрібнити.
  4. На середньому вогні розігріти сковорідку з олією.
  5. Спочатку обсмажити цибулю та часник до золотистого кольору.
  6. Додати гриби та смажити на середньому вогні, періодично помішуючи, поки гриби не зменшать об’єм і не підрум’яняться (близько 10-15 хвилин).
  7. Посолити, поперчити за смаком.
  8. Влити сметану, перемішати. Протушити 1-2 хв і зняти з вогню.

 

 Приготування запіканки:

  1. Форму Ø 30 см змастити маслом.
  2. Відібрати в кулінарний шприц чи мішок 4 ст.л картоплі.
  3. Решту картоплі викласти на форму, вирівняти.
  4. З картоплі в кулінарному шприці сформувати бортики.
  5. Викласти грибну начинку, вирівняти її.
  6. Запікати в в розігрітій духовці 20 хв при 180 °С
  7. Трохи охолодити і порізати на порції.

 

Смачного!