КАРТОПЛЯНА ЗАПІКАНКА З ГРИБАМИ

Інгредієнти
ДЛЯ КАРТОПЛЯНОГО ПЮРЕ
- Картопля очищена ≈ 1 кг
- Масло вершкове ≈ 50 г
- Молоко гаряче ≈ 0,5 склянки
- Сіль – за смаком
ДЛЯ ГРИБНОЇ НАЧИНКИ
- Гриби ≈ 450 г
- Цибуля ≈ 150 г
- Часник ≈ 2-3 зубці
- Сметана ≈ 4 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія ≈ 3 ст.л
Смачні грибочки на ніжному пюре з картоплі! Якщо хочеться швидше, можна не запікати, а їсти картопельку, з грибочками))) Але ж хочеться, щоб страва тішила око)
Приготування картопляного пюре:
- Покладіть картоплю в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала картоплю, додайте сіль. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 20-30 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Перевірте готовність ножем — якщо він легко входить в картоплю, вона готова.
- Коли картопля звариться, злийте воду.
- За допомогою товкачика пюрируйте картоплю до однорідності.
- Додайте вершкове масло, і поступово вливайте тепле молоко, постійно перемішуючи.
Приготування грибної начинки:
- Печериці добре промити, зрізати кінці ніжок, подріднити на кубики
- Цибулю почистити і нарізати дрібно.
- Часник подрібнити.
- На середньому вогні розігріти сковорідку з олією.
- Спочатку обсмажити цибулю та часник до золотистого кольору.
- Додати гриби та смажити на середньому вогні, періодично помішуючи, поки гриби не зменшать об’єм і не підрум’яняться (близько 10-15 хвилин).
- Посолити, поперчити за смаком.
- Влити сметану, перемішати. Протушити 1-2 хв і зняти з вогню.
Приготування запіканки:
- Форму Ø 30 см змастити маслом.
- Відібрати в кулінарний шприц чи мішок 4 ст.л картоплі.
- Решту картоплі викласти на форму, вирівняти.
- З картоплі в кулінарному шприці сформувати бортики.
- Викласти грибну начинку, вирівняти її.
- Запікати в в розігрітій духовці 20 хв при 180 °С
- Трохи охолодити і порізати на порції.
Смачного!