Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

КАЧКА ЗАПЕЧЕНА В ДУХОВЦІ

качка запечена в духовці

Качка запечена в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ

  • качка – 1 шт (2 кг)
  • сіль – 4 ч.л.
  • гірчиця – 2 ст.л.
  • перець за смаком
  • приправа за смаком
  • соєвий соус – 20 мл.
  • мед – 1 ч.л.

Вирощуємо домашніх індокачок. Ділюсь найвдалішим з рецептів, за яким качка смачна, соковита, ніжна.

Приготування:

  1. Перед маринуванням качку відмочити в підсоленій холодній воді 4-5 годин. Більша частина крові з м’яса вийде в воду. Завдяки цьому м’ясо буде ніжнішим.
  2. Качку після вимочування вийняти, дати стекти воді, лишню вологу промокнути серветками.
  3. Готуємо маринад, змішавши інгредієнти:
  • сіль – 4 ч.л.
  • гірчиця – 2 ст.л.
  • перець за смаком
  • приправа до птиці за смаком
  • часник сушений за бажанням
  1. Ретельно натираємо качку цим маринадом зовні та зсередини.
  2. Качку помістити в рукав для запікання (шов пакета має бути зверху, щоб сік не витікав при запіканні).
  3. Залишити качку на кілька годин в холодному місці чи в холодильнику.
  4. Запікати 1,5 – 2,5 години при 180 °С. Готовність перевірити шпажкою.
  5. Вийняти качку з рукава, перевернути світлим боком до верху, змазати сумішшю соєвого соусу та меду. Виложити на форму чи решітку.
  6. Відправити в духовку для підрум’янення приблизно на 15 хв.
  7. Жир з соком, який залишився в рукаві для запікання, злити в посудину. Він пригодиться для приготування страв.

Примітка:

  • Тривалість запікання залежить від ваги та віку качки. Чим старіша качка, тим довше вона запікатиметься. Готовність перевіряють шпажкою або зубочисткою.
  • Можна за цим же рецептом запікати качку з кислуватими яблуками, попередньо начинивши її дольками і закріпивши зубочистками.
  • Можна запікати без перевертання і змащуання соєвим соусом.