СИРНИКИ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- кисломолочний сир – 500 г
- цукор – 1 ст.л
- яйце – 1 шт
- борошно – 2 ст.л
- сіль – щіпка (1/3 ч.л)
- ванільний цукор – за смаком
- олія чи масло для смаження
Кисломолочний сир для приготування сирників має бути нормальної вологості, не сухим і не надто вологим.
Приготування сирників:
- Кисломолочний сир ретельно подрібнити виделкою або перетерти через сито, щоб він був гладким і без грудочок.
- Додати яйце, цукор, сіль, ванільний цукор, борошно.
- Все добре перетерти виделкою до однорідності.
- Сирне тісто залишити постояти хвилин 15.
- Робочу поверхню притрусити борошном.
- По 40-50 г сирного тіста брати вологими руками та формувати сирники (дивіться відео нище).
- Розігріти сковорідку з невеликою кількістю масла. Смажити сирники на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
- Викласти готові сирники на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого масла.
Подавайте сирники з сметаною, медом, варенням або фруктами. Смачного!