ТЕФТЕЛІ В ТОМАТНОМУ СОУСІ

ІНГРЕДІЄНТИ
- Фарш _500 г
- Яйце _ 1шт
- Сухарі панірувальні _ 2 ст.л з гіркою
- Томатна паста _ 2 ст.л або 2 великі стиглі помідори
- Сіль ≈ 1 ч.л (за смаком)
- Цукор ≈ 1 ч.л (за смаком)
- Мелений перець _ за смаком
- Вершкове масло ≈ 25 г
- Цибуля _ 1 шт
- Часник _ 1 – 2 зубці
- Вода ≈ 150 мл
- Перець горошком ≈ 8 шт
- Лавровий лист _ 1-2 шт
Приготування:
- До фаршу додайте яйце, сіль, перець, панірувальні сухарі. Вимісіть масу до однорідності.
- З цієї суміші сформуйте невеликі кульки.
- На сковороді розігрійте олію і обсмажте на швидкому вогні тефтельки з усіх боків до золотистої скоринки. Помістити їх в невеличку каструльку, щоб вони покрили дно в один шар.
- На сковороді на маслі на невеликому вогні засмажити подрібнену цибулю.
- До цибулі додати видавлений часник, томатну пасту або потовчені помідори, сіль, цукор, перець горошком, влити воду. Все добре перемішати. Соус довести до кипіння.Влийте соус в каструльку з тефтелями, покладіть туди лавровий лист, накрийте каструльку кришкою.
- Тушити на мінімальному вогні на протязі 30-40 хвилин. В процесі тушіння тефтелі перевернути на інший бік.
Можна подавати такі тефтелі з картопляним пюре чи іншими гарнірами. Смачного!