ПАЛЮШКИ З КАРТОПЛЕЮ ТА СИРОМ

ІНГРЕДІЄНТИ
- Картопля відварена, очищена – 1 кг
- кисломолочний сир – 200 г
- яйця – 2 шт
- борошно – 200 г в тісто + 50-100 г для формування
- сіль за смаком
- часник сухий за смаком
для засмажки
- сало – 200 г
- цибуля – 1 шт
Палюшки ще називають лінивими варениками. Готувати їх легко та швидко, особливо, якщо у вас залишилася вчорашня варена картопля. Смак з дитинства.
Приготування тіста:
- Картоплю в мундирах помити, відварити до готовності.
- Дати картоплі остити. Очистити від мундирів.
- Картоплю потерти на дрібній терці.
- Кисломолочний сир подрібнити.
- До потертої картоплі додати кисломолочний сир, яйця, сіль, сухий часник, борошно.
- Замісити м’яке тісто.
Приготування засмажки:
- Сало порізати на дрібні кубики. Посмажити на сковорідці майже до готовності.
- Цибулю нарізати дрібно, вкинути до підсмаженого сала. Смажити до золотистості цибулі.
Формування та варка палюшок (лінивих вареників):
- Поверхню щедро посипати борошном. Тісто розділити на 3-4 частини.
- З тіста формуємо тонку ковбаску, приплюснути її та порізати на продовгуваті шматочки (дивіться приготування у відео ↓ )
- Варити палюшки невеликими порціями у великій каструлі.
- Окріп в каструлі посолити (приблизно 1 ч.л солі на 1 л води).
- Вкинути порцію палюшків, акуратно перемішати. Варити 1-2 хв після того як палюшки спливуть на воді.
- Відразу ж вийняти їх з води ситом чи шумівкою.
- Заправити засмажкою з шкварками.
Смакують зі смачними шкварками чи сметаною із зеленню