Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ВИШНЯ У ВЛАСНОМУ СОЦІ

вишня у власному соці

Закрутка вишні у власному соці

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 кг вишень
  • 200 г цукру

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Вишні ретельно помити. Якщо в ягодах є черв’ячки, замочіть їх на 20 хвилин у підсоленій воді, після чого знову промийте.
  2. Обережно видаліть кісточки з вишень.
  3. У глибокій посудині змішайте вишні з цукром у пропорції 200 г цукру на 1 кг вишень. Залиште на кілька годин, щоб ягоди пустили сік, а потім акуратно перемішайте для рівномірного розподілу цукру.
  4. Стерильні півлітрові банки наповніть вишнями, заливаючи їх виділеним соком.
  5. Кришки прокип’ятіть кілька хвилин.
  6. Банки з вишнями поставте в каструлю, дно якої застелене серветкою, і накрийте їх кришками.
  7. Налийте води в каструлю так, щоб вона покривала банки до рівня плечиків.
  8. Після закипання води стерилізуйте банки на невеликому вогні 15 хвилин (для півлітрових банок).
  9. Обережно вийміть банки з води і щільно закупорте їх кришками.
  10. Укутайте банки рушником, перевернувши їх догори дном до повного охолодження.

Вишні у власному соку чудово підходять для випічки, а також їх можна їсти просто так, як смачний десерт.

Смачного!