МАРИНОВАНІ ОГІРКИ, ХРУСТКІ З ГІРЧИЦЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:
На 1 л банку:
- Огірки ≈ 400-500 г
- Гірчиця зерниста – 2 ч.л
- Лист хріну – ½ листа
- Лист чорної смородини – 1 шт
- Кріп (парасолька) – 1 шт
- Часник – 1 зубчик
- Духмяний перець – 3 зернятка
- Чорний перець – 3 зернятка
МАРИНАД (на 4 банки):
- Вода – 1,5 л
- Сіль середнього або грубого помолу – 2 ст.л з гіркою
- Цукор – 4 ст.л
- Оцет 9% – 100 г
Перевірений роками рецепт смачних хрумких маринованих огірків з гірчицею
ПРИГОТУВАННЯ:
- Підготовка огірків: Огірки невеликого розміру ретельно вимийте. Замочіть їх у холодній воді на 1-3 години. Відріжте хвостики.
- В кожну з банок (ємністю 1 літр) викладіть: ½ листка хріну, лист чорної смородини, парасольку кропу, зубчик часнику, 3 зернятка духмяного перцю, 3 зернятка чорного перцю, 1 ч. л. сухих зерен гірчиці або 2 ч. л. зернистої гірчиці консервованої.
- Туди ж укладіть огірки, щільно, але не занадто сильно, щоб не пошкодити їх.
- Приготування маринаду: У каструлі закип’ятіть воду з цукром та сіллю. Влийте оцет. Вимкніть вогонь.
- Акуратно залийте огірки в банках гарячим маринадом, щоб вони були повністю покриті рідиною.
- На дно каструлі покладіть марлю чи тканину.
- Викладіть банки з огірками в каструлю. Накрийте їх кришками.
- Залийте гарячу воду в каструлю до рівня плечиків банок.
- З моменту закипання води стерилізуйте банки протягом 5 хвилин.
- Обережно вийміть банки з каструлі, щоб не обпектися. Закупорьте їх кришками.
- Переверніть банки вверх дном.
- НЕ УКУТУВАТИ! Так огірочки будуть хрумкими.
Мариновані огірки відмінно смакують з багатьма стравами! Вони додають кислинки і хрусткості, що гарно контрастує з більш м’якими або жирними стравами.
Смачного!