“ЦВІКЛІ”. САЛАТ З БУРЯКУ ТА ХРОНУ

ІНГРЕДІЄНТИ
- буряк відварений або запечений – 500 г
- цукор – 1 ст.л
- лимонний сік або оцет – 1 ст.л
- хрін – 50 г
Кількість хріну та спецій можна трохи змінювати згідно ваших смаків. За бажанням до смаку можна додати трішки солі.
Цвіклі – гостра страва з буряку відвареного або запеченого, хрону та спецій. Найчастіше поширена в Західних регіонах нашої України. Добре смакує до ковбас, м’ясних страв, а також до рибних страв.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Буряк відварити до готовності. Варити буряк 1-2 години в залежності від розміру буряків. Я варила 1 годину буряки середнього розміру.
- Буряк остудити. Подрібнити його блендером (як на відео знизу).
- Додати цукор, лимонний сік та потертий хрін.
- Ретельно перемішати.
- Хрін швидко вивітрюється, тому салат перекласти в посуд для зберігання.
В холодильнику буряковий салат «Цвіклі» може зберігатися тиждень!
Смачного!