КЕКС НА СМЕТАНІ З ВАРЕННЯМ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- яйця – 2шт
- цукор – 150 г
- сіль – 1/4 ч.л
- масло вершкове або маргарин – 100 г
- сметана – 200 г
- ванільний цукор – 1,5 ч.л
- борошно – 250 г
- розпушувач тіста – 2 ч.л (10 г)
- варення густе – 150 г
Перевірений роками рецепт смачного домашнього кетчупу.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Помідори очистіть від шкірки, вкинувши їх в окріп на 30 секунд, а потім відразу ж в холодну воду. Шкірка добре відділиться.
- Яблука краще вибирати кисло-солодкі або кислі. Очистіть яблука від серцевини та поріжте їх дольками.
- Перець очистіть від насіння та наріжте великими шматками.
- Цибулю очистіть і поріжте на великі шматки.
- Гіркий стручковий перець поріжте на кілька частин. Якщо не очистити від насіння, кетчуп буде дуже гострим.
- Часник поділіть на дольки і очистіть.
- У велику каструлю з товстим дном вкиньте очищені та порізані овочі: помідори, яблука, цибулю, солодкий перець, гіркий перець і часник.
- Додайте приправи та спеції: сіль, цукор, чорний мелений перець, корицю та духмяний перець. За бажанням додайте кілька листочків лаврового листа (в кінці приготування кетчупу лавровий лист потрібно вийняти).
- Вмикайте малий вогонь, щоб овочі поступово виділяли сік.
- Після закипання варіть на середньому вогні 1,5 години, постійно помішуючи.
- Вимкніть вогонь.
- Вміст каструлі перебийте погружним блендером до однорідної консистенції.
- Перецідть та перетріть через сито (дивіться внизу відео приготування).
- Додайте оцет.
- Варіть кетчуп ще 30 хвилин після закипання.
- Наповніть стерилізовані банки ще киплячим кетчупом.
- Закрийте банки стерильними кришками.
- Переверніть банки догори дном і укутайте до повного охолодження.
Кетчуп використовують як соус до різних страв для додавання смаку. Крім того, кетчуп може бути частиною різних рецептур у приготуванні соусів чи маринадів, і навіть як інгредієнт для приготування інших страв.
Смачного!