ПИРІГ ЯГІДНИЙ

ІНГРЕДІЄНТИ:
Пісочне тісто:
- Борошно – 300-350 г
- Цукор – 150 г
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Розпушувач тіста – 1 ч.л. (5 г)
- Ванільний цукор – 2 ч.л.
- Смородина або будь-які ягоди з кислинкою (малина, вишня, йошта, брусниця тощо) – 200-250 г
ЗАЛИВКА:
- Сметана 20% – 200 г
- Цукрова пудра або цукор – 130 г
Пісочний ягідний пиріг з сметанною заливкою
Мій улюблений пиріг! 😊 Готується швидко й просто. Дуже вдале поєднання кисло-солодкого: ніжне пісочне тісто, кислі ягідки й солодка сметанна заливка — це справжній смаковий гармонійний вибух! Спробуйте, можливо, він стане вашим улюбленим пирогом!
Приготування:
- М’яке вершкове масло перетерти з цукром та ванільним цукром до однорідної маси.
- Додати яйця і добре перемішати до однорідності.
- Поступово всипати борошно з розпушувачем, замішуючи м’яке тісто. Воно повинно бути м’яким, не липнути до рук.
- Змастіть форму (Ø ≈ 28 см) маслом або вистеліть пергаментом.
- Викладіть рівномірно тісто, формуючи бортики висотою 3-4 см.
- Викладіть ягоди на тісто, рівномірно розподіляючи їх.
- Випікайте пиріг у розігрітій духовці при 180°C близько 45 хвилин.
- Доки пиріг випікається, приготуємо сметанну заливку: збиваємо сметану з цукром до повного розчинення цукру.
- Коли пиріг випечеться, вийміть його з духовки та полийте сметанною заливкою, рівномірно покривши ягідний шар.
- Залиште пиріг до повного охолодження.
Подавайте пиріг до чаю чи кави й насолоджуйтеся чудовим поєднанням смаків!
Смачного!