РОГАЛИКИ З ЯБЛУКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- 200 мл теплого молока
- 10 г сухих дріжджів або 30 г пресованих
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 150 г вершкового масла
- 600-700 г борошна
- дрібка солі
НАЧИНКА:
- яблука + цукор
- кориця за смаком
Смачні рогалики з яблуками. Якщо хочете, щоб вони були повітряними і пухкими, перед відправкою в духовку дайте їм піднятися
ПРИГОТУВАННЯ:
- У тепле молоко (tмакс ≈ 35°C) додайте 1 ст. ложку цукру, дріжджі та 150 г борошна. Перемішайте.
- Залиште на 15-25 хвилин, щоб опара піднялася.
- Яйця перемішайте з цукром.
- Додайте до опари яйця з цукром, добре перемішайте.
- Додайте м’яке масло і перемішайте.
- Поступово додавайте решту борошна, перемішуйте. Вимішувати тісто довго не потрібно.
- Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб тісто піднялося.
- Тим часом приготуйте начинку: очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте їх кубиками. Додайте до яблук цукор і корицю (за смаком), перемішайте.
- Тісто розділіть на 4-5 частин.
- Кожну частину розкачайте в круг завтовшки 2-3 мм.
- Розріжте круг на 8 трикутників (можете подивитися відео для наочності ↓).
- На широкий край кожного трикутника викладіть ≈1 ч. ложку начинки та згорніть у рогалик.
- Деко змажте маслом або постеліть пергаментний папір.
- Викладіть готові рогалики на деко, враховуючи, що тісто ще підніметься.
- Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180°C протягом 20-25 хвилин до готовності.
Рогалики можна готувати не тільки з яблуками, а й з іншими начинками на ваш смак, наприклад, з горіхами або медом.
Смачного!