ТОРТ “МЕДІВНИК”

ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
- мед – 4 ст.л (80 г)
- сода – 1 ч.л
- яйця – 3 шт
- цукор – 125 г
- борошно – 200-250 г
Для крему:
- яйце 1 шт
- цукор – 100 г
- борошно – 1 ст.л
- молоко – 250 г
- масло вершкове – 100 г
Ніжний та ароматний бісквітний медовий торт з заварним кремом! Подорож в дитинство.
ПРИГОТУВАННЯ:
Приготування коржів:
- У каструлю з товстим дном викласти мед. Підігріти його до 50 градусів на невеликому вогні.
- Додати соду. Перемішуючи, підігрівати на малому вогні, поки мед не набуде кольору темного янтарю.
- В іншій мисці збити яйця з цукром міксером до пишної маси (5-6 хвилин).
- Постійно збиваючи, тонкою цівкою влити медову масу до яєчної суміші.
- Всипати поступово просіяне борошно та замісити тісто. Консистенція тіста повинна бути, як густа сметана.
- Форму для випікання застелити пергаментом. У мене форма діаметром 24 см, але можна використовувати меншу форму для вищого торта.
- Викласти тісто у форму.
- Випікати в розігрітій духовці при температурі 160°C протягом 40-45 хвилин.
- Вийняти корж з духовки та залишити до повного охолодження.
- Після охолодження розрізати корж на три рівних частини.
Приготування крему:
- У каструлі з товстим дном змішати яйце, цукор та трохи молока. Перемішати до однорідності.
- Всипати просіяне борошно і добре змішати до однорідної маси.
- Влити решту молока, перемішати.
- Поставити на малий вогонь, постійно помішувати, поки суміш не загусне.
- Кремову масу накрити харчовою плівкою в контакт і залишити охолоджуватися.
- М’яке вершкове масло кімнатної температури збити до білої пишної маси.
- До масла порціями додавати кремову масу, постійно збиваючи.
- Крем готовий.
Формування торта:
- Кожен корж промастити кремом.
- Обмазати боки і верх торта. Декорувати за смаком: крихтою, горіхами, шоколадною глазур’ю або кокосовою стружкою.
- Залишити торт у холодильнику на кілька годин, щоб він настоявся.
Смачного!