ТОРТ “МЕДОВИЙ”

ІНГРЕДІЄНТИ:
Для медових коржів:
- яйця – 3 шт
- цукор – 180 г
- кефір – 200 г
- мед рідкий – 100 г
- вершкове масло – 100 г
- сода – 1 ч.л
- борошно – 300 г
- горіхи – 150 г
Для шоколадного коржа:
- яйця – 1 шт
- цукор – 30 г
- молоко – 25 мл
- олія рослинна – 25 мл
- варення – 80 г
- сода – 1 ч.л
- какао – 40 г
- борошно – 60 г
Крем:
- сметана – 700 г
- цукор – 180 г
- ванільний цукор – 2 ч.л (0,5 ч.л ваніліну)
- загащувач сметани – 1 -2 пакетики (12-24 г)
- вишні у власному соці- 0,5 л
Ніжний та ароматний медовий торт з сметанним кремом!
ПРИГОТУВАННЯ:
Приготування медових коржів:
- До кефіру всипати соду. Залишити на кілька хвилин, щоб відбулася реакція.
- Тим часом яєчні білки збити, поступово всипаючи цукор.
- Додати яєчні жовтки. Продовжувати збивати.
- Додати розтоплене охолоджене масло. Перемішати до однорідності.
- Влити рідкий мед та кефір. Перемішати.
- Всипати борошно. Перемішати до однорідності, як густа сметана.
- Всипати подрібнені горіхи. Перемішати.
- Форму для випікання застелити пергаментом. У мене форма діаметром 24 см.
- Викласти тісто у форму.
- Випікати в розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 40-45 хвилин.
- Вийняти корж з духовки та залишити до повного охолодження.
- Після охолодження розрізати корж на дві рівні частини. Верх можна зрізати, щоб використати як крихту для посипання торта.
Приготування шоколадного коржа:
- Яйце збити з цукром.
- Додати варення та соду. Перемішати.
- Влити рослинну олію.
- Влити молоко.
- Всипати просіяне борошно та какао. Перемішати до однорідності.
- Форму для випікання застелити пергаментом.
- Викласти тісто у форму.
- Випікати в розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 15-20 хвилин.
- Вийняти корж з духовки та залишити до повного охолодження.
Приготування крему:
- Сметану високої жирності збити з цукром та ванільним цукром.
- Якщо крем вийшов рідким, можна додати загущувач сметани.
Формування торта:
- Медовий корж змазати кремом.
- Зверху на крем викласти вишні.
- Накрити шоколадним коржем.
- Змазати шоколадний корж кремом. Викласти на крем вишні.
- Накрити медовим коржем.
- Обмазати боки і верх торта. Декорувати за смаком: крихтою, горіхами, шоколадною глазур’ю або кокосовою стружкою.
- Залишити торт у холодильнику на кілька годин, щоб він настоявся.
Для більшої вологості коржі можна просочити сиропом.
Смачного!