Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ВІВСЯНИЙ ПИРІГ БЕЗ БОРОШНА ТА ЦУКРУ З ЯБЛОКАМИ І БАНАНАМИ

ВІВСЯНИЙ 2

Пиріг з вівсяних пластівців та фруктів

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 150 г вівсяних пластівців
  • 200 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ч.л ванільного цукру
  • 2 ст.л сметани
  • 15 г какао
  • 1 ч.л розпушувача тіста
  • дрібка солі
  • 2 банани
  • 1 яблуко

Шоколадна глазур:

  • 40 г шоколаду
  • 20 мл молока або вершків

Такий вівсяний пиріг є здоровою альтернативою традиційним десертам, оскільки він не містить доданого цукру і борошна, але має природну солодкість завдяки бананам і яблукам. Ви можете додати горіхи або сухофрукти за бажанням для додаткового смаку та текстури.

Я додала ванільний цукор і використала звичайний шоколад. Якщо ви хочете отримати пиріг без цукру, використовуйте ванілін і шоколад без цукру. Також можна обійтися без глазурі.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Вівсяні пластівці залити молоком, добре перемішати і залишити на 15 хвилин, щоб пластівці набухли.
  2. Яйця розділити на жовтки та білки.
  3. Яєчні жовтки збити зі сметаною та ванільним цукром. Влити цю суміш до настояних пластівців і добре перемішати.
  4. Один банан очистити від шкірки і потовкти або розім’яти виделкою в пюре, яке додати до тіста. Перемішати.
  5. Какао змішати з розпушувачем тіста та всипати до тіста. Добре перемішати до однорідності.
  6. Білки збити з щіпкою солі до стійких піків. Акуратно, рухами знизу вгору, ложкою вмішати порціями збиті білки в тісто, довести його до однорідної консистенції.
  7. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати на тонкі скибочки.
  8. Форму для випікання застелити пергаментним папером або змастити маслом.
  9. На дно рівномірно викласти скибочки яблук.
  10. Зверху яблук залити приготованим тістом.
  11. Другий банан очистити від шкірки та нарізати скибочками, які викласти зверху на тісто.
  12. Випікати в розігрітій духовці при 180°C протягом 35-40 хвилин.
  13. Вийняти з духовки, готовність перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
  14. Покрити пиріг зверху шоколадною глазур’ю та прикрасити горіхами за бажанням.

Приготування глазурі:

  1. В посудину помістити 40 г поломленого шоколаду та влити 20 мл молока. Розтопити на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі (категорично не можна використовувати металічний посуд в мікрохвильовці).
  2. Глазур перемішати до однорідної консистенції і одразу ж використовувати за призначенням.

Краще смакує охолодженим! Смачного!