ВІВСЯНИЙ ПИРІГ БЕЗ БОРОШНА ТА ЦУКРУ З ЯБЛОКАМИ І БАНАНАМИ

Пиріг з вівсяних пластівців та фруктів
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 150 г вівсяних пластівців
- 200 мл молока
- 2 яйця
- 1 ч.л ванільного цукру
- 2 ст.л сметани
- 15 г какао
- 1 ч.л розпушувача тіста
- дрібка солі
- 2 банани
- 1 яблуко
Шоколадна глазур:
- 40 г шоколаду
- 20 мл молока або вершків
Такий вівсяний пиріг є здоровою альтернативою традиційним десертам, оскільки він не містить доданого цукру і борошна, але має природну солодкість завдяки бананам і яблукам. Ви можете додати горіхи або сухофрукти за бажанням для додаткового смаку та текстури.
Я додала ванільний цукор і використала звичайний шоколад. Якщо ви хочете отримати пиріг без цукру, використовуйте ванілін і шоколад без цукру. Також можна обійтися без глазурі.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Вівсяні пластівці залити молоком, добре перемішати і залишити на 15 хвилин, щоб пластівці набухли.
- Яйця розділити на жовтки та білки.
- Яєчні жовтки збити зі сметаною та ванільним цукром. Влити цю суміш до настояних пластівців і добре перемішати.
- Один банан очистити від шкірки і потовкти або розім’яти виделкою в пюре, яке додати до тіста. Перемішати.
- Какао змішати з розпушувачем тіста та всипати до тіста. Добре перемішати до однорідності.
- Білки збити з щіпкою солі до стійких піків. Акуратно, рухами знизу вгору, ложкою вмішати порціями збиті білки в тісто, довести його до однорідної консистенції.
- Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати на тонкі скибочки.
- Форму для випікання застелити пергаментним папером або змастити маслом.
- На дно рівномірно викласти скибочки яблук.
- Зверху яблук залити приготованим тістом.
- Другий банан очистити від шкірки та нарізати скибочками, які викласти зверху на тісто.
- Випікати в розігрітій духовці при 180°C протягом 35-40 хвилин.
- Вийняти з духовки, готовність перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
- Покрити пиріг зверху шоколадною глазур’ю та прикрасити горіхами за бажанням.
Приготування глазурі:
- В посудину помістити 40 г поломленого шоколаду та влити 20 мл молока. Розтопити на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі (категорично не можна використовувати металічний посуд в мікрохвильовці).
- Глазур перемішати до однорідної консистенції і одразу ж використовувати за призначенням.
Краще смакує охолодженим! Смачного!