БАКЛАЖАНИ ЯК ГРИБИ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- Баклажани: 3-4 шт (≈750 г)
- Цибуля: 3 шт (≈300 г)
- Сметана: 200 г
- Часник: головка (≈30 г)
- Сіль, перець, приправи: за смаком
Зелень: кріп, петрушка, …
Баклажани в сметанно-часниковому соусі — ніжна овочева страва з насиченим ароматом часнику та свіжої зелені. Підсмажені до м’якості баклажани в поєднанні з цибулею набувають приємного грибного смаку, який чудово доповнює сметанний соус із приправами.
Приготування:
- Цибулю нарізати великими шматочками. На сковорідку влити рослинну олію й обсмажити цибулю до золотистого кольору.
- Поки смажиться цибуля, очистити баклажани від шкірки та нарізати великими шматочками.
- Додати баклажани до вже підсмаженої цибулі, трохи посолити (враховуючи, що соус також буде підсоленим).
- Перемішуючи, смажити баклажани до готовності — приблизно 20 хвилин.
- Підготувати соус: до сметани додати подрібнений часник, сіль, перець і приправи за смаком (я використовувала приправу до грибів). Додати дрібно нарізану зелень і перемішати.
- Соус влити до готових баклажанів, ретельно перемішати, довести до кипіння й зняти з вогню.
.«Баклажани як гриби» – страва, яка смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смакуйте на здоров’я!

