Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

БАКЛАЖАНИ ЯК ГРИБИ

Баклажани як гриби

БАКЛАЖАНИ СМАКУЮТЬ ЯК ГРИБИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Баклажани: 3-4 шт (≈750 г)
  • Цибуля: 3 шт (≈300 г)
  • Сметана: 200 г
  • Часник: головка (≈30 г)
  • Сіль, перець, приправи: за смаком

Зелень: кріп, петрушка, …

Kiddio

Баклажани в сметанно-часниковому соусі — ніжна овочева страва з насиченим ароматом часнику та свіжої зелені. Підсмажені до м’якості баклажани в поєднанні з цибулею набувають приємного грибного смаку, який чудово доповнює сметанний соус із приправами.

Приготування:

  1. Цибулю нарізати великими шматочками. На сковорідку влити рослинну олію й обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  2. Поки смажиться цибуля, очистити баклажани від шкірки та нарізати великими шматочками.
  3. Додати баклажани до вже підсмаженої цибулі, трохи посолити (враховуючи, що соус також буде підсоленим).
  4. Перемішуючи, смажити баклажани до готовності — приблизно 20 хвилин.
  5. Підготувати соус: до сметани додати подрібнений часник, сіль, перець і приправи за смаком (я використовувала приправу до грибів). Додати дрібно нарізану зелень і перемішати.
  6. Соус влити до готових баклажанів, ретельно перемішати, довести до кипіння й зняти з вогню.

.«Баклажани як гриби» – страва, яка смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смакуйте на здоров’я!