Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ГАРБУЗОВА КАША

Гарбузова каша

Гарбузова каша

Інгредієнти

  • Гарбуз очищений ≈ 500 г
  • Вода ≈ 200 мл (1 стакан)
  • Сіль ≈ ¼ ч.л
  • Цукор ≈ 2 ст.л
  • Рис – 100 г
  • Молоко – 200 мл (1 стакан)
  • Масло вершкове – 30 г

Ароматна, корисна, поживна гарбузова каша – королева осені

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте його на невеликі кубики.
  2. Гарбузові кубики в каструлі залити водою (приблизно 200 мл) так, щоб вона не повністю покривала гарбуз (так як гарбуз ще пустить сік в процесі варки).
  3. Посолити
  4. Гарбуз варити на середньому вогні до готовності (приблизно 15 хв)
  5. Там же, в кастрюлі, блендером збити гарбуз до однорідності
  6. Всипати промитий рис.
  7. Влити стакан молока
  8. Додати цукор
  9. Варити кашу на слабкому вогні до готовності рису, помішуючи.
  10. Наприкінці додати вершкове масло, добре перемішати, щоб воно повністю розтопилося
  11. Накриваємо кришкою і даємо каші трохи настоятися.

Смачна, ароматна, поживна та корисна гарбузова каша кольору осені.

Смакуйте на здоров’я!