КАЧКА ЗАПЕЧЕНА В ДУХОВЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ
- качка – 1 шт (2 кг)
- сіль – 4 ч.л.
- гірчиця – 2 ст.л.
- перець за смаком
- приправа за смаком
- соєвий соус – 20 мл.
- мед – 1 ч.л.
Вирощуємо домашніх індокачок. Ділюсь найвдалішим з рецептів, за яким качка смачна, соковита, ніжна.
Приготування:
- Перед маринуванням качку відмочити в підсоленій холодній воді 4-5 годин. Більша частина крові з м’яса вийде в воду. Завдяки цьому м’ясо буде ніжнішим.
- Качку після вимочування вийняти, дати стекти воді, лишню вологу промокнути серветками.
- Готуємо маринад, змішавши інгредієнти:
- сіль – 4 ч.л.
- гірчиця – 2 ст.л.
- перець за смаком
- приправа до птиці за смаком
- часник сушений за бажанням
- Ретельно натираємо качку цим маринадом зовні та зсередини.
- Качку помістити в рукав для запікання (шов пакета має бути зверху, щоб сік не витікав при запіканні).
- Залишити качку на кілька годин в холодному місці чи в холодильнику.
- Запікати 1,5 – 2,5 години при 180 °С. Готовність перевірити шпажкою.
- Вийняти качку з рукава, перевернути світлим боком до верху, змазати сумішшю соєвого соусу та меду. Виложити на форму чи решітку.
- Відправити в духовку для підрум’янення приблизно на 15 хв.
- Жир з соком, який залишився в рукаві для запікання, злити в посудину. Він пригодиться для приготування страв.
Примітка:
- Тривалість запікання залежить від ваги та віку качки. Чим старіша качка, тим довше вона запікатиметься. Готовність перевіряють шпажкою або зубочисткою.
- Можна за цим же рецептом запікати качку з кислуватими яблуками, попередньо начинивши її дольками і закріпивши зубочистками.
- Можна запікати без перевертання і змащуання соєвим соусом.