КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ

Інгредієнти
- картопля очищена – 1 кг
- вода – 1 літр (щоб покрила картоплю)
- сіль – 0,5 ст.л. (за смаком)
- масло вершкове – 30-40 грам (за смаком)
- молоко гаряче – 70-100 мл (в залежності від бажаної густоти пюре)
Картопляне пюре — це смачна та універсальна страва. Чудовий гарнір до м’яса, риби або овочів!
Приготування картопляного пюре:
- Покладіть картоплю в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала картоплю.
- Доведіть до кипіння, зніміть піну, посоліть.
- Варіть на середньому вогні 20-30 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Перевірте готовність ножем — якщо він легко входить в картоплю, вона готова.
- Коли картопля звариться, злийте воду.
- За допомогою товкачика пюрируйте картоплю до однорідності.
- Додайте вершкове масло, і поступово вливайте тепле молоко, постійно перемішуючи.
Смачного!