Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ

Картопляне пюре

Картопляне пюре

Інгредієнти

  • картопля очищена – 1 кг
  • вода – 1 літр (щоб покрила картоплю)
  • сіль – 0,5 ст.л. (за смаком)
  • масло вершкове – 30-40 грам (за смаком)
  • молоко гаряче – 70-100 мл (в залежності від бажаної густоти пюре)

Картопляне пюре — це смачна та універсальна страва. Чудовий гарнір до м’яса, риби або овочів!

 

Приготування картопляного пюре:

  1. Покладіть картоплю в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала картоплю.
  2. Доведіть до кипіння, зніміть піну, посоліть.
  3. Варіть на середньому вогні 20-30 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Перевірте готовність ножем — якщо він легко входить в картоплю, вона готова.
  4. Коли картопля звариться, злийте воду.
  5. За допомогою товкачика пюрируйте картоплю до однорідності.
  6. Додайте вершкове масло, і поступово вливайте тепле молоко, постійно перемішуючи.

Смачного!