Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

МАННИКИ З СИРНОЮ НАЧИНКОЮ З РОДЗИНКАМИ

манники з сирною начинкою з родзинками

Манники з сирною начинкою з родзинками

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • молоко – 500 мл м
  • манна крупа – 90 г (6 ст.л)
  • цукор – 1 ст.л
  • сіль – дрібка

Для начинки:

  • кисломолочний
  • сир – 150 г
  • цукор – 1 ст.л
  • ванільний цукор – 1 ч.л
  • родзинки – 50 г
  • жовток яйця – 1 шт
  • борошно – для формування манників
  • рослинна олія для смаження

Манники – подорож в далеке дитинство!

Спочатку приготуємо начинку, так як манники готуємо з ще гарячого тіста.

Приготування начинки:

  1. Кисломолочний сир подрібнюємо.
  2. До сиру додати цукор, ванільний цукор, жовток яйця.
  3. Додати родзинки, попередньо промивши їх в гарячій воді та просушивши.
  4. Все добре перемішати. Начинка готова.

Формування та смаження: (дивіться відео ↓ внизу)

!!!Ліпитися манники будуть добре до тих пір, доки каша не охолоне! Беремо каші на 2-3 манники і накриваємо каструлю кришкою, щоб зберегти тепло.

  1. Робочу поверхню щедро посипати борошном.
  2. Взяти 1 ст.л з верхом каші та сформувати круг.
  3. Викласти 1 ч.л. сирної начинки.
  4. Защіпнути як вареник, сформувати в борошні форму котлети.
  5. На добре розігрітій сковорідці з олією смажимо манники з обидвох боків на середньому вогні до легкої золотистої скоринки.

Добре смакують з вершковим маслом та сметаною!