Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

МЛИНЦІ МЕРЕЖИВНІ НА КЕФІРІ

млинці мереживні на кефірі

Млинці мереживні на кефірі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • сироватка тепла (можна кефір) – 350 мл
  • цукор – 2 ст.л
  • сіль – на кінчику чайної ложки
  • сода – 1 ч.л
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 150 грамів
  • окріп (кип’яток)- 50 мл
  • оливкова олія без запаху ( або будь-яка інша) – 20 мл

Млинці за цим рецептом виходять тоненькими, мереживними.

Приготування тіста:

  1. В посуд налити половину від загального об’єму теплої сиворотки або
  2. Додати цукор, сіль та соду. Відбувається реакція кислоти та соди в вигляді легкої піни.
  3. Додати яйце. Перемішати.
  4. Всипати борошно.
  5. Перемішати до консистенції густої сметани.
  6. Влити другу половину сиворотки. Добре перемішати до однорідної консистенції.
  7. Влити окріп. Швидко перемішати.
  8. Влити олію. Перемішати.
  9. Добре розігріти сковороду, змастити її олією. Змащувати олією тільки на перший млинець, на наступні млинці змащувати сковороду не потрібно.
  10. Виливати тісто порціями, нахиляючи сковороду, щоб тісто рівномірно розтікалося.
  11. Смажити млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Подавайте з улюбленими начинками: медом, варенням, ягодами, сиром або навіть з м’ясом.

Смачного!