МЛИНЦІ МЕРЕЖИВНІ НА КЕФІРІ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- сироватка тепла (можна кефір) – 350 мл
- цукор – 2 ст.л
- сіль – на кінчику чайної ложки
- сода – 1 ч.л
- яйце – 1 шт
- борошно – 150 грамів
- окріп (кип’яток)- 50 мл
- оливкова олія без запаху ( або будь-яка інша) – 20 мл
Млинці за цим рецептом виходять тоненькими, мереживними.
Приготування тіста:
- В посуд налити половину від загального об’єму теплої сиворотки або
- Додати цукор, сіль та соду. Відбувається реакція кислоти та соди в вигляді легкої піни.
- Додати яйце. Перемішати.
- Всипати борошно.
- Перемішати до консистенції густої сметани.
- Влити другу половину сиворотки. Добре перемішати до однорідної консистенції.
- Влити окріп. Швидко перемішати.
- Влити олію. Перемішати.
- Добре розігріти сковороду, змастити її олією. Змащувати олією тільки на перший млинець, на наступні млинці змащувати сковороду не потрібно.
- Виливати тісто порціями, нахиляючи сковороду, щоб тісто рівномірно розтікалося.
- Смажити млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Подавайте з улюбленими начинками: медом, варенням, ягодами, сиром або навіть з м’ясом.
Смачного!