Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ОЛАДКИ З КАПУСТИ

Оладки з капусти

Оладки з капусти

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Рецепт капуста – 500 г
  • цибуля – 1 шт (100 г)
  • морква – 1 шт (100-150 г)
  • сіль, перець – за смаком
  • сироватка або кефір – 400 г
  • яйце – 1 шт
  • сіль – 1 ч.л
  • сода – 1 ч.л
  • борошно – 300 г
  • олія для смаження – 2-3 ст.л

Оладки з капусти — це смачна, ароматна страва, яка чудово підійде для обіду або навіть як закуска

Приготування:

Підготовка овочів:

  • Моркву натерти на грубій терці.
  • Цибулю нарізати дрібно.
  • Капусту нашаткувати дрібно.
  1. На розігрітій з олією сковороді підсмажити цибулю до золотистості.
  2. Додати до цибулі моркву та просмажити її кілька хвилин.
  3. Вкинути капусту.
  4. Посолити, поперчити за смаком
  5. Помішуючи овочі, готуємо на малому вогні до готовності.капусти.
  6. Вимкнути вогонь. Капусту охолодити.
  7. В посуд влити сироватку (кефір) кімнатної температури, додати яйце, сіль, соду.
  8. Всипати поступово борошно. Перемішати до однорідності тіста.
  9. Туди ж висипати охолоджену смажену капусту. Добре перемішати.
  10. Краще дати тісту постояти кілька хвилин, але можна смажити оладки відразу ж.
  11. На добре розігріту сковорідку з олією викладаємо ложкою тісто і смажимо оладки з обидвох боків до рум’яної скоринки. (дивіться відео приготування ↓ )

Капустяні оладки відмінно смакують з сметаною!