ОЛАДКИ З КАПУСТИ

ІНГРЕДІЄНТИ
- Рецепт капуста – 500 г
- цибуля – 1 шт (100 г)
- морква – 1 шт (100-150 г)
- сіль, перець – за смаком
- сироватка або кефір – 400 г
- яйце – 1 шт
- сіль – 1 ч.л
- сода – 1 ч.л
- борошно – 300 г
- олія для смаження – 2-3 ст.л
Оладки з капусти — це смачна, ароматна страва, яка чудово підійде для обіду або навіть як закуска
Приготування:
Підготовка овочів:
- Моркву натерти на грубій терці.
- Цибулю нарізати дрібно.
- Капусту нашаткувати дрібно.
- На розігрітій з олією сковороді підсмажити цибулю до золотистості.
- Додати до цибулі моркву та просмажити її кілька хвилин.
- Вкинути капусту.
- Посолити, поперчити за смаком
- Помішуючи овочі, готуємо на малому вогні до готовності.капусти.
- Вимкнути вогонь. Капусту охолодити.
- В посуд влити сироватку (кефір) кімнатної температури, додати яйце, сіль, соду.
- Всипати поступово борошно. Перемішати до однорідності тіста.
- Туди ж висипати охолоджену смажену капусту. Добре перемішати.
- Краще дати тісту постояти кілька хвилин, але можна смажити оладки відразу ж.
- На добре розігріту сковорідку з олією викладаємо ложкою тісто і смажимо оладки з обидвох боків до рум’яної скоринки. (дивіться відео приготування ↓ )
Капустяні оладки відмінно смакують з сметаною!