Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ПІДЛИВА З ФІЛЕ КАЧКИ

підлива

Підлива з філе качки

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • філе качки – 500 г
  • цибуля – 1 шт
  • борошно – 2 ст.л
  • томатний соус – 6 ст.л
  • олія чи масло- 3-4 ст.л
  • часник – 3 зубці
  • вода – 500-600 мл
  • спеції та приправи – за смаком

Універсальний простий рецепт приготування підливи з м’яса. Це базовий рецепт, і ви можете змінювати його залежно від того, яке м’ясо використовуєте або які спеції додаєте!

Приготування:

  1. М’ясо нарізати невеликими брусочками чи просто шматочками.
  2. На розігріту сковороду з олією викласти шматочки порізаного філе.
  3. Періодично помішувати. М’ясо інтенсивно почне виділяти сік.
  4. Тим часом нарізати цибулю півкільцями.
  5. Коли рідина на сковорідці майже випарується, вкинути нарізану цибулю.
  6. Додати спеції та приправи за вашим смаком.
  7. Коли цибуля трішки зарум’яниться, притрусити вміст сковорідки невеличкими порціями борошна і ретельно все перемішати.
  8. Додати томатний соус, перемішати.
  9. Влити гарячу або теплу воду, все ретельно перемішати.
  10. Додати лавровий лист, духмяний перець, спеції та приправи.
  11. Довести до кипіння, закрити кришкою. Періодично помішуючи на слабкому вогні, готувати 40 хв до готовності м’яса.
  12. Часник подрібнити чи видавити через прес, додати до підливи.
  13. Посипати зеленню.
  14. Ще кілька хвилин і приправа готова!

Готову підливу подавайте до ваших улюблених гарнірів.