ПИШНІ ОЛАДКИ З ЯБЛУКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ
- кефір кімнатної температури – 0,5 літри
- яйце – 1 шт
- борошно – 300 -400 г (кількість залежить від густоти кефіру)
- цукор – 1,5 ст.л.
- сіль – щіпка
- сода – 0,5 ч.л.
- яблука – 2 шт
Мій улюблений рецепт приготування пишних оладок з яблуками на кефірі. Хочу поділитися з вами.
Приготування:
- Кефір кімнатної температури влити в миску.
- Додати яйця, цукор, сіль. Перемішати до однорідності, можна блендером чи міксером.
- Всипати поступово просіяне борошно та соду. Секрет пишності в тому, що соду додаємо в борошно, а не в кефір.
- Ретельно перемішати до однорідності. Залишити тісто на кілька хвилин для того, щоб інгредієнти вступили в реакцію.
- За цей час приготуємо яблука. Очистити їх від шкірки та серцевини, порізати дрібними кубиками або натерти на крупній терці.
- Яблука додати до тіста та ретельно все перемішати.
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Викладати тісто ложкою, формуючи маленькі оладки. Смажити з обох боків до золотистого кольору, по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Готові оладки викладати на серветку, щоб позбутися зайвої олії.
- Подавати з сметаною, медом, варенням або ягодами.
Смакуйте на здоров’я!