Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ПИШНІ ОЛАДКИ З ЯБЛУКАМИ

пишні оладки з яблуками

Пишні оладки з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ

  • кефір кімнатної температури – 0,5 літри
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 300 -400 г (кількість залежить від густоти кефіру)
  • цукор – 1,5 ст.л.
  • сіль – щіпка
  • сода – 0,5 ч.л.
  • яблука – 2 шт

Мій улюблений рецепт приготування пишних оладок з яблуками на кефірі. Хочу поділитися з вами.

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури влити в миску.
  2. Додати яйця, цукор, сіль. Перемішати до однорідності, можна блендером чи міксером.
  3. Всипати поступово просіяне борошно та соду. Секрет пишності в тому, що соду додаємо в борошно, а не в кефір.
  4. Ретельно перемішати до однорідності. Залишити тісто на кілька хвилин для того, щоб інгредієнти вступили в реакцію.
  5. За цей час приготуємо яблука. Очистити їх від шкірки та серцевини, порізати дрібними кубиками або натерти на крупній терці.
  6. Яблука додати до тіста та ретельно все перемішати.
  7. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Викладати тісто ложкою, формуючи маленькі оладки. Смажити з обох боків до золотистого кольору, по 2-3 хвилини з кожного боку.
  8. Готові оладки викладати на серветку, щоб позбутися зайвої олії.
  9. Подавати з сметаною, медом, варенням або ягодами.

Смакуйте на здоров’я!