РИБА “МІНТАЙ” З ОВОЧАМИ В СОУСІ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- риба Мінтай або Хек – 700 г
- цибуля – 200 г
- морква – 200 г
- томатна паста – 2 ст. л.
- сметана – 2 ст. л.
- приправа до риби – 0,5-1 ч. л.
- сіль, перець – за смаком
- вода – 250-300 мл
ПРИГОТУВАННЯ:
- Рибу почистити від нутрощів (особливу увагу приділити тому, щоб не залишити чорну плівку всередині, оскільки вона надає рибі неприємний смак), плавників, голови, добре вимити та просушити серветками.
- Посолити, поперчити. Рівномірно розподілити спеції по рибі та дати їй трохи відпочити.
- Тим часом нарізати цибулю півкільцями. На сковорідці з олією (≈ 2-3 ст. л.) смажити цибулю до прозорості.
- Моркву натерти на великій терці або порізати маленькими кубиками чи соломкою.
- Вкинути моркву до цибулі на сковорідку. Смажити приблизно 5 хвилин, помішуючи.
- Сковорідку з овочами відкласти з вогню.
- Рибу обваляти в борошні та підсмажити на розігрітій сковорідці з олією з обох боків до золотистої скоринки.
- Підсмажену рибу викласти зверху на цибулю з морквою в сотейник.
- Приготуйте соус, змішавши томатну пасту, сметану, воду, приправу до риби та спеції за смаком.
- Залити рибу сметанно-томатним соусом.
- Готувати під закритою кришкою близько 30 хвилин після закипання соусу на малому вогні до готовності риби. Під час тушкування перевертати рибу на інший бік.
Готову страву можна подавати з відварним рисом, картоплею чи овочами. Прикрасьте зеленню за бажанням.
Смакуйте на здоров’я!