Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

РИБА “МІНТАЙ” З ОВОЧАМИ В СОУСІ

Риба МІНТАЙ

Риба з овочами в соусі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • риба Мінтай або Хек – 700 г
  • цибуля – 200 г
  • морква – 200 г
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • сметана – 2 ст. л.
  • приправа до риби – 0,5-1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • вода – 250-300 мл

 

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Рибу почистити від нутрощів (особливу увагу приділити тому, щоб не залишити чорну плівку всередині, оскільки вона надає рибі неприємний смак), плавників, голови, добре вимити та просушити серветками.
  2. Посолити, поперчити. Рівномірно розподілити спеції по рибі та дати їй трохи відпочити.
  3. Тим часом нарізати цибулю півкільцями. На сковорідці з олією (≈ 2-3 ст. л.) смажити цибулю до прозорості.
  4. Моркву натерти на великій терці або порізати маленькими кубиками чи соломкою.
  5. Вкинути моркву до цибулі на сковорідку. Смажити приблизно 5 хвилин, помішуючи.
  6. Сковорідку з овочами відкласти з вогню.
  7. Рибу обваляти в борошні та підсмажити на розігрітій сковорідці з олією з обох боків до золотистої скоринки.
  8. Підсмажену рибу викласти зверху на цибулю з морквою в сотейник.
  9. Приготуйте соус, змішавши томатну пасту, сметану, воду, приправу до риби та спеції за смаком.
  10. Залити рибу сметанно-томатним соусом.
  11. Готувати під закритою кришкою близько 30 хвилин після закипання соусу на малому вогні до готовності риби. Під час тушкування перевертати рибу на інший бік.

Готову страву можна подавати з відварним рисом, картоплею чи овочами. Прикрасьте зеленню за бажанням.

Смакуйте на здоров’я!