СМАЖЕНА КАРТОПЛЯ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- Картопля очищена – 1 кг
- Сіль – 1,5 ч.л
- Цибуля – 100 г
- Смалець або олія – 80-100 г
- Зелень за бажанням
- Спеції за смаком
Смачна картопелька, як спогад про юність, про студенські роки!
Приготування:
- Очистити картоплю і нарізати її на рівні скибочки
- Промити нарізану картоплю під холодною водою, щоб вийшов надлишок крохмалю. Це допоможе зробити картоплю більш хрусткою.
- Добре висушити картоплю рушником або паперовим серветками.
- У сковороді розігріти олію на середньому вогні.
- Покласти картоплю в сковороду, накрити кришкою та смажити на середньому вогні 15 хвилин.
- Перемішати, залишити без кришки на 5 хвилин.
- Вкинути порізану півкільцями цибулю.
- Всипати спеції та приправи за смаком.
- Перемішати. Смажити ще 5 хвилин.
- Закрити кришкою, вимкнути вогонь. Дати картоплі 5-10 хв відпочити.
Смачна смажена картопля готова! Це чудовий гарнір до м’ясних страв або просто смачна страва сама по собі. Смакує з соленими огірочками, з кефіром, соусами та овочами.
Смачного!