Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СМАЖЕНА КАРТОПЛЯ

смажена картопля

Смажена картопля

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Картопля очищена – 1 кг
  • Сіль – 1,5 ч.л
  • Цибуля – 100 г
  • Смалець або олія – 80-100 г
  • Зелень за бажанням
  • Спеції за смаком

Смачна картопелька, як спогад про юність, про студенські роки!

Приготування:

  1. Очистити картоплю і нарізати її на рівні скибочки
  2. Промити нарізану картоплю під холодною водою, щоб вийшов надлишок крохмалю. Це допоможе зробити картоплю більш хрусткою.
  3. Добре висушити картоплю рушником або паперовим серветками.
  4. У сковороді розігріти олію на середньому вогні.
  5. Покласти картоплю в сковороду, накрити кришкою та смажити на середньому вогні 15 хвилин.
  6. Перемішати, залишити без кришки на 5 хвилин.
  7. Вкинути порізану півкільцями цибулю.
  8. Всипати спеції та приправи за смаком.
  9. Перемішати. Смажити ще 5 хвилин.
  10. Закрити кришкою, вимкнути вогонь. Дати картоплі 5-10 хв відпочити.

Смачна смажена картопля готова! Це чудовий гарнір до м’ясних страв або просто смачна страва сама по собі. Смакує з соленими огірочками, з кефіром, соусами та овочами.

Смачного!