Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СПАГЕТТІ З ВЕРШКОВО-ГРИБНИМ СОУСОМ

спагетті з вершково грибним соусом

Спагетті з грибним соусом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • спагеті – 200 г
  • печериці – 200 г
  • цибуля – 100 г
  • вершки – 150 г
  • сіль, перець – за смаком
  • зелень
  • олія рослинна або масло – 2-3 ст.л

Страва, яку приготувати дуже швидко. Соус вершково грибний ніжний і ароматний, який підійде не тільки до спагеті, але й до ваших улюблених гарнірів.

Приготування вершково грибного соусу:

  1. Цибулю дрібно нарізати.
  2. Печериці порізати дрібними пластинками чи кубиками.
  3. В сковорідці на рослинній олії до легкої золотистості засмажити цибулю.
  4. Вкинути подрібнені печериці.
  5. Посолити, поперчити.
  6. Смажити печериці приблизно 10 хвилин до випаровування зайвої рідини.
  7. Влити молочні вершки, довести їх до кипіння, помішуючи.
  8. Посипати зеленню. Вимкнути вогонь.
  9. Накрити кришкою. Соус готовий.

Приготування спагеті:

  1. В каструлю з 2 л окропу, вкинути сіль за смаком (≈1 ст.л) та 200 г спагеті.
  2. Варити спагеті до готовності згідно інструкції на упаковці.
  3. Відцідити. Можна трішки змазати розтопленим вершковим маслом.

Викласти на тарілку спагеті, зверху вершково грибний соус.

Смачного!