СТЕГЕНЦЯ КУРЯЧІ З КАРТОПЛЕЮ, ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ:
для курки:
- стегенця курячі – 1 кг
- сметана – 2 ст.л
- майонез – 2 ст.л
- сіль – 1 ч.л
- перець чорний мелений – за смаком
- паприка солодка – 0,5 ч.л
- приправа до курки – 0,5 ч.л
для картоплі:
- картопля очищена – 1 кг
- цибуля – 1 шт (100 г)
- морква – 1 шт (100 г)
- сіль, перець – за смаком
- приправа – за смаком
- олія рослинна – 2-3 ст.л
Стегенця курячі з картоплею, запечені в духовці. Готувати легко! Смачна страва на будень і на святковий стіл!
Приготування:
- Стегенця помити та просушити серветками.
- Приготувати соус для маринування, ретельно перемішавши до однорідності сметану, майонез, приправи та спеції.
- Стегенця ретельно промазати приготованим соусом. Залишити промаринуватися мінімум на 30 хвилин.
- Цибулю порізати півкільцями. Моркву нарізати дрібними брусочками. На розігрітій сковороді з олією засмажити їх до золотистості.
- Очищену картоплю порізати на середні кубики.
- Підсмажені овочі, картоплю, приправи та спеції добре перемішати.
Використовую форму для запікання діаметром 30 см.
- Форму змазати маслом.
- Викласти картоплю з овочами, рівномірно розподілити.
- Зверху викласти замариновані стегенця.
- Влити 100-200 мл гарячої води.
- Запікати в розігрітій духовці при 180°С приблизно 90 хв. При потребі прикрити зверху фольгою.
Смачного!