Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СТЕГЕНЦЯ КУРЯЧІ З КАРТОПЛЕЮ, ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ

Стегенця

Курячі стегенця запечені в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ:

для курки:

  • стегенця курячі – 1 кг
  • сметана – 2 ст.л
  • майонез – 2 ст.л
  • сіль – 1 ч.л
  • перець чорний мелений – за смаком
  • паприка солодка – 0,5 ч.л
  • приправа до курки – 0,5 ч.л

для картоплі:

  • картопля очищена – 1 кг
  • цибуля – 1 шт (100 г)
  • морква – 1 шт (100 г)
  • сіль, перець – за смаком
  • приправа – за смаком
  • олія рослинна – 2-3 ст.л

Стегенця курячі з картоплею, запечені в духовці. Готувати легко! Смачна страва на будень і на святковий стіл!

Приготування:

  1. Стегенця помити та просушити серветками.
  2. Приготувати соус для маринування, ретельно перемішавши до однорідності сметану, майонез, приправи та спеції.
  3. Стегенця ретельно промазати приготованим соусом. Залишити промаринуватися мінімум на 30 хвилин.

 

  1. Цибулю порізати півкільцями. Моркву нарізати дрібними брусочками. На розігрітій сковороді з олією засмажити їх до золотистості.
  2. Очищену картоплю порізати на середні кубики.
  3. Підсмажені овочі, картоплю, приправи та спеції добре перемішати.

 

Використовую форму для запікання діаметром 30 см.

  1. Форму змазати маслом.
  2. Викласти картоплю з овочами, рівномірно розподілити.
  3. Зверху викласти замариновані стегенця.
  4. Влити 100-200 мл гарячої води.
  5. Запікати в розігрітій духовці при 180°С приблизно 90 хв. При потребі прикрити зверху фольгою.

 

Смачного!