Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СИРНИКИ

Сирники

Сирники

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • кисломолочний сир – 500 г
  • цукор – 1 ст.л
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 2 ст.л
  • сіль – щіпка (1/3 ч.л)
  • ванільний цукор – за смаком
  • олія чи масло для смаження

Кисломолочний сир для приготування сирників має бути нормальної вологості, не сухим і не надто вологим.

Приготування сирників:

  1. Кисломолочний сир ретельно подрібнити виделкою або перетерти через сито, щоб він був гладким і без грудочок.
  2. Додати яйце, цукор, сіль, ванільний цукор, борошно.
  3. Все добре перетерти виделкою до однорідності.
  4. Сирне тісто залишити постояти хвилин 15.
  5. Робочу поверхню притрусити борошном.
  6. По 40-50 г сирного тіста брати вологими руками та формувати сирники (дивіться відео нище).
  7. Розігріти сковорідку з невеликою кількістю масла. Смажити сирники на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
  8. Викласти готові сирники на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого масла.

Подавайте сирники з сметаною, медом, варенням або фруктами. Смачного!