Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ТЕФТЕЛІ В ТОМАТНОМУ СОУСІ

тефтелі в томатному соусі

Тефтелі в томатному соусі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Фарш _500 г
  • Яйце _ 1шт
  • Сухарі панірувальні _ 2 ст.л з гіркою
  • Томатна паста _ 2 ст.л або 2 великі стиглі помідори
  • Сіль ≈ 1 ч.л (за смаком)
  • Цукор ≈ 1 ч.л (за смаком)
  • Мелений перець _ за смаком
  • Вершкове масло ≈ 25 г
  • Цибуля _ 1 шт
  • Часник _ 1 – 2 зубці
  • Вода ≈ 150 мл
  • Перець горошком ≈ 8 шт
  • Лавровий лист _ 1-2 шт

Приготування:

  1. До фаршу додайте яйце, сіль, перець, панірувальні сухарі. Вимісіть масу до однорідності.
  2. З цієї суміші сформуйте невеликі кульки.
  3. На сковороді розігрійте олію і обсмажте на швидкому вогні тефтельки з усіх боків до золотистої скоринки. Помістити їх в невеличку каструльку, щоб вони покрили дно в один шар.
  4. На сковороді на маслі на невеликому вогні засмажити подрібнену цибулю.
  5. До цибулі додати видавлений часник, томатну пасту або потовчені помідори, сіль, цукор, перець горошком, влити воду. Все добре перемішати. Соус довести до кипіння.Влийте соус в каструльку з тефтелями, покладіть туди лавровий лист, накрийте каструльку кришкою.
  6. Тушити на мінімальному вогні на протязі 30-40 хвилин. В процесі тушіння тефтелі перевернути на інший бік.

Можна подавати такі тефтелі з картопляним пюре чи іншими гарнірами. Смачного!