Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ДОМАШНІЙ ЧЕРВОНИЙ БОРЩ

борщ

Український борщ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля очищена ≈ 600 г
  • Буряк очищений ≈ 600 г
  • Цибуля – 1 шт (≈100 г)
  • Морква – 1 шт (≈130 г)
  • Капуста ≈ 500 г
  • Перець солодкий (свіжий або заморожений) – 1 шт
  • Часник ≈ 3 зубці (≈15 г)
  • Томатний соус ≈ 5 ст.л, або 2-3 ст.л томатної пасти
  • М’ясний бульйон або вода – 3 літри
  • Сіль ≈ 1 ст.л (за смаком)
  • Перець мелений – за смаком
  • Цукор ≈ 1 ч.л
  • Яблучний оцет ≈ 2 ст.л
  • Прованські трави ≈ 1/2 ч.л
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Духмяний перець ≈ 3 шт

 Приготування борщу — це справжній ритуал, і кожна родина має свій секретний рецепт! Пропоную рецепт борщу, який я готую для своєї сім’ї в каструлі ємністю 5 літрів.

Підготовка овочів:

  • Буряк очистити і нарізати соломкою, 
  • Моркву натерти або нарізати соломкою.
  • Цибулю нарізати дрібно.
  • Картоплю нарізати кубиками.
  • Капусту нашаткувати.

Процес приготування:

В каструлю вливаю 3 літри м’ясного бульйону або води. В киплячий бульйон вкидаємо картоплю.

Поки картопля вариться, одночасно готуємо на сковороді овочі:

  • На сковороді розігріваємо вершкове масло або олію
  • Цибулю обсмажуємо до золотистості
  • Додаємо моркву та тушкуємо приблизно 5 хв
  • Додаємо томатний соус або томатну пасту
  • Далі в сковорідку вкидаємо подрібнений буряк і тушкуємо, помішуючи, 10-15 хв
  • Всипаємо цукор та вливаємо яблучний оцет

В каструлю, де вариться картопля додаємо: сіль, перець, духмяний перець, прованські трави.

Через 20 хв після закипання картоплі в каструлю вкидаємо тушковані овочі з сковорідки

Додаємо подрібнений свіжий або заморожений солодкий перець

Після закипання варимо ще 5 хв

Далі всипаємо нашатковану капусту

Після закипання варимо ще 5 хв

Додаємо подрібнений часник та зелень

Варимо ще 2 хв

Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати борщику настоятися, так він буде смачниший.

Смакує з сметаною!!!

СМАЧНОГО!