ДОМАШНІЙ ЧЕРВОНИЙ БОРЩ

ІНГРЕДІЄНТИ
- Картопля очищена ≈ 600 г
- Буряк очищений ≈ 600 г
- Цибуля – 1 шт (≈100 г)
- Морква – 1 шт (≈130 г)
- Капуста ≈ 500 г
- Перець солодкий (свіжий або заморожений) – 1 шт
- Часник ≈ 3 зубці (≈15 г)
- Томатний соус ≈ 5 ст.л, або 2-3 ст.л томатної пасти
- М’ясний бульйон або вода – 3 літри
- Сіль ≈ 1 ст.л (за смаком)
- Перець мелений – за смаком
- Цукор ≈ 1 ч.л
- Яблучний оцет ≈ 2 ст.л
- Прованські трави ≈ 1/2 ч.л
- Лавровий лист – 1 шт
- Духмяний перець ≈ 3 шт
Приготування борщу — це справжній ритуал, і кожна родина має свій секретний рецепт! Пропоную рецепт борщу, який я готую для своєї сім’ї в каструлі ємністю 5 літрів.
Підготовка овочів:
- Буряк очистити і нарізати соломкою,
- Моркву натерти або нарізати соломкою.
- Цибулю нарізати дрібно.
- Картоплю нарізати кубиками.
- Капусту нашаткувати.
Процес приготування:
В каструлю вливаю 3 літри м’ясного бульйону або води. В киплячий бульйон вкидаємо картоплю.
Поки картопля вариться, одночасно готуємо на сковороді овочі:
- На сковороді розігріваємо вершкове масло або олію
- Цибулю обсмажуємо до золотистості
- Додаємо моркву та тушкуємо приблизно 5 хв
- Додаємо томатний соус або томатну пасту
- Далі в сковорідку вкидаємо подрібнений буряк і тушкуємо, помішуючи, 10-15 хв
- Всипаємо цукор та вливаємо яблучний оцет
В каструлю, де вариться картопля додаємо: сіль, перець, духмяний перець, прованські трави.
Через 20 хв після закипання картоплі в каструлю вкидаємо тушковані овочі з сковорідки
Додаємо подрібнений свіжий або заморожений солодкий перець
Після закипання варимо ще 5 хв
Далі всипаємо нашатковану капусту
Після закипання варимо ще 5 хв
Додаємо подрібнений часник та зелень
Варимо ще 2 хв
Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати борщику настоятися, так він буде смачниший.
Смакує з сметаною!!!
СМАЧНОГО!