Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ГАРБУЗОВИЙ СУП

гарбузовий суп

ГАРБУЗОВИЙ СУП З ВЕРШКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • гарбуз очищений ≈ 600 г
  • картопля очищена ≈ 200 г
  • цибуля – 1 шт (≈130 г)
  • морква – 1 шт (≈130 г)
  • масло вершкове ≈ 25 г
  • вершки ≈ 150 г
  • сіль ≈ 1 – 2 ч.л (за смаком)
  • мускатний горіх – за смаком
  • часник ≈ 1-2 зубці (за смаком)

СУХАРИКИ

  • хліб
  • паприка – за смаком
  • сушений часник – за смаком
  • рослинна олія

Приготування гарбузового супу з вершками та мускатним горіхом:

  1. Гарбуз очистити від зернят та шкірки
  2. Гарбуз нарізаємо на кубики
  3. Картоплю нарізаємо кубиками
  4. Цибулю подрібнюємо
  5. Моркву нарізаємо невеличкими кубиками
  6. Гарбуз та картоплю поміщаємо в каструлю і заливаємо водою або бульйоном так, щоб овочі були повністю покриті (приблизно 1 літр), вмикаємо вогонь
  7. У сковорідці на вершковому маслі підсмажуємо цибулю та моркву до легкої золотистості
  8. Підсмажку з цибулі та моркви відправляємо в каструлю, де вже закипіли та почали варитися гарбуз з картоплею
  9. Додаємо сіль, мускатний горіх, або інші приправи (імбир, базилік, селера, тощо)
  10. Подрібнений часник теж відправляємо в каструлю
  11. Пробуємо на смак та корегуємо смак додаванням спецій та приправ, яких бракує
  12. Варимо до готовності всіх овочів (20-30 хв)
  13. Вливаємо вершки і варимо ще 5 хв після закипання
  14. Блендером перетворюємо суп до однорідного пюре

Готуємо сухарики:

  1. Хліб нарізаємо кубиками та поміщаємо в посуд
  2. Посипати паприкою, сухим часником за смаком
  3. Полити рослинною олією
  4. Акуратно перемішати
  5. Росприділити рівномірно на деко та випікати в духовці при 180 °С приблизно 10 хв

Смакуємо ароматний та смачний гарбузовий суп з сухариками