СУП З ГАЛУШКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ
Для супу
- Курятина ≈ 500 г
- Цибуля ≈ 2 шт
- Морква ≈ 2 шт
- Картопля ≈ 4 шт (400-500г)
- Рослинна олія або вершкове масло ≈ 2 ст.л
- Вода ≈ 2 літри
- Сіль, перець, приправи – за смаком
- Зелень кропу
Для галушок тісто:
- Яйце – 1 шт
- Борошно ≈ 5-6 ст.л
- Сіль за смаком
Приготування:
- Готуємо бульйон:
- М’ясо курки залити водою, довести до кипіння. Воду злити, м’ясо помити.
- В каструлю з окропом вкинути м’ясо, 1 невелику моркву та 1 невелику цибулину, кілька зернят духмяного перцю, лавровий лист.
- Бульйон варимо на мінімальному вогні до готовності м’яса.
- З бульйону виймаємо м’ясо, цибулю та моркву. М’ясо відділяємо від кісток і ріжемо на шматки. Цибулю викинути, моркву можна подрібнити і вкінці приготування вкинути в суп.
- Очищену картоплю нарізати кубиками та вкинути в бульйон. Сіль, перець додаємо за смаком. Після закипання варити 15хв.
- Готуємо засмажку:
- 1 моркву очистити і нарізати дрібними кубиками
- 1 цибулину дрібно нарізати
- На сковорідці розтопити вершкове масло або олію. Засмажити цибулю та моркву до золотистості.
- Підсмажені цибулю з морквою відправляємо в суп. Також вкидаємо в суп відварене м’ясо. Варити ще 10 хв.
- Приготування тіста для галушок:
- В окремій мисці збити яйце з сіллю.
- Поступово додаємо борошно. Тісто має бути трохи густішим, ніж на оладки.
- Мокрою ложкою невеликими шматочками тісто додаємо в киплячий суп. (Процес приготування можна подивитися по відео вкінці сторінки)
- Після закипання галушки варити приблизно 5 хв.
- Додаємо подрібнений кріп вкінці приготвання супу.
Якщо Ви любите, щоб суп був густим, то робіть подвійну порцію тіста для галушок. Хай вдається і смакує! 🙂