Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СУП З ГАЛУШКАМИ

суп з галушками

КУРЯЧИЙ СУП З ГАЛУШКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

Для супу

  • Курятина ≈ 500 г
  • Цибуля ≈ 2 шт
  • Морква ≈ 2 шт
  • Картопля ≈ 4 шт (400-500г)
  • Рослинна олія або вершкове масло ≈ 2 ст.л
  • Вода ≈ 2 літри
  • Сіль, перець, приправи – за смаком
  • Зелень кропу

Для галушок тісто:

  • Яйце – 1 шт
  • Борошно ≈ 5-6 ст.л
  • Сіль за смаком

 

Приготування:

  1. Готуємо бульйон:
  • М’ясо курки залити водою, довести до кипіння. Воду злити, м’ясо помити.
  • В каструлю з окропом вкинути м’ясо, 1 невелику моркву та 1 невелику цибулину, кілька зернят духмяного перцю, лавровий лист.
  • Бульйон варимо на мінімальному вогні до готовності м’яса.
  • З бульйону виймаємо м’ясо, цибулю та моркву. М’ясо відділяємо від кісток і ріжемо на шматки. Цибулю викинути, моркву можна подрібнити і вкінці приготування вкинути в суп.
  1. Очищену картоплю нарізати кубиками та вкинути в бульйон. Сіль, перець додаємо за смаком. Після закипання варити 15хв.
  2. Готуємо засмажку:
  • 1 моркву очистити і нарізати дрібними кубиками
  • 1 цибулину дрібно нарізати
  • На сковорідці розтопити вершкове масло або олію. Засмажити цибулю та моркву до золотистості.
  1. Підсмажені цибулю з морквою відправляємо в суп. Також вкидаємо в суп відварене м’ясо. Варити ще 10 хв.

 

  1. Приготування тіста для галушок:
  • В окремій мисці збити яйце з сіллю.
  • Поступово додаємо борошно. Тісто має бути трохи густішим, ніж на оладки.
  1. Мокрою ложкою невеликими шматочками тісто додаємо в киплячий суп. (Процес приготування можна подивитися по відео вкінці сторінки)
  2. Після закипання галушки варити приблизно 5 хв.
  3. Додаємо подрібнений кріп вкінці приготвання супу.

Якщо Ви любите, щоб суп був густим, то робіть подвійну порцію тіста для галушок. Хай вдається і смакує! 🙂