Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

МАЙОНЕЗ ДОМАШНІЙ ЗА ДВІ ХВИЛИНИ

майонез домашній

Майонез домашній

ІНГРЕДІЄНТИ  

  • олія рафінована оливкова (або ваша улюблена олія без запаху) – 250 мл
  • яйце -1шт
  • сіль – 1/2 ч.л
  • цукор – 1/2 ч.л
  • гірчиця – 1 ч.л
  • лимонний сік – 1 ст.л

Приготувати домашній майонез дуже швидко і просто, всього 2 хвилини і майонез готовий. Спробуйте і ви! При бажанні можна додавати ваші улюблені трави, спеції, часник.

ПРИГОТУВАННЯ ДОМАШНЬОГО МАЙОНЕЗУ:

  1. Візьміть глибоку посудину або чашу блендера.
  2. Вбийте яйце, додайте гірчицю, сіль. цукор, лимонний сік.
  3. Зануріть блендер на дно посуду, так, щоб накрити жовток яйця.
  4. Вливайте тонкою струйко олію, одночасно збиваючи блендером на низікій швидкості.
  5. юлЗбивати за допомогою блендера на низькій швидкості.
  6. Майонез почне загусати і емульгуватися.
  7. Якщо майонез занадто густий, додайте 15-20 мл охолодженої кип’яченої води.
  8. Збийте ще кілька секунд для однорідності.

Готовий майонез можна зберігати в холодильнику до 5-7 днів. Смачного!