Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СКУМБРІЯ В ПІКАНТНОМУ СОУСІ

Скумбрія В пікантному соусі

Скумбрія в пікантному соусі, запечена

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 600 г очищеної скумбрії
    • 2 ст.л соєвого соусу
    • 1 ст.л гірчиці
    • 1 ст.л лимонного соку
    • 1 ч.л меду
    • 1 ст.л рафінованої олії
    • 1 ч.л сухого часнику (або 3 зубці свіжого)
    • 0,5 ч.л меленого перцю
    • 0,5 ч.л паприки

Скумбрія в пікантному соусі, запечена — це смачна, ароматна та корисна риба, яка поєднує в собі легкість приготування та насичений смак.

Приготування:

  1. Скумбрію очистити від нутрощів, голови, плавників. Добре промити та просушити серветками. Звернути увагу, щоб всередині не залишилося чорної плівки (щоб риба не була гіркою).
  2. Рибу нарізати шматками по 3-4 см.
  3. Для соусу змішати до однорідності соєвий соус, гірчицю, лимонний сік, мед, рафіновану олію, сухий часник, мелену паприку та перець.
  4. Змастити шматки скумбрії зовні та всередині пікантним соусом.
  5. Форму для запікання вистелити пергаментним папером або фольгою, викласти в неї змащену рибу.
  6. Якщо є час, можна залишити рибу маринуватися на 1-2 години, але це не обов’язково.
  7. Запікати в духовці 25-30 хвилин при 180°C.

Готову скумбрію викласти на тарілки, посипати зеленню і подавати з гарніром за вашим смаком — картоплею, рисом або салатом.

Таким чином, скумбрія в пікантному соусі, запечена в духовці, — це ідеальне поєднання простоти приготування, насиченого смаку та корисних властивостей.

Смачного!