Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СМАЖЕНА РІЧКОВА РИБА В КЛЯРІ

смажена річкова риба в клярі

Смажена річкова риба в клярі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Карась очищений – 1,7 кг
  • сіль – 2 ч.л
  • лимонний сік – 2 ст.л
  • борошно – 1 стакан
  • яйце – 3 шт
  • олія рослинна для смаження

Річкова риба може бути надзвичайно смачною. Смажена в клярі, дрібні кісточки при смаженні зникають. Лимон забирає специфічний запах рибки.

Приготування карвсів у клярі:

  1. Карасі випотрошити, помити, очистити від луски, плавників. Просушити серветками.
  2. Починаючи від хвоста по хребту робимо дрібні надрізи з інтервалом 1-3 мм з обидвох боків риби (дивіться відео внизу).
  3. Порізати рибу на порційні шматки.
  4. Посипати сіллю та полити лимонним соком, акуратно розподілити їх по рибі.
  5. Яйця збити вінчиком чи виделкою до однорідності.
  6. Борошно висипати на плоску тарілку.
  7. На сковорідку влити достатню кількість олії.
  8. Рибу з обох боків покрити борошном, потім в яйце та відправити на гарячу сковорідку.
  9. Смажити з обох боків 3-5 хв до золотистої скоринки на великому вогніі.

 

Викладіть готових карасів на сервірувальну тарілку, за бажанням посипте свіжим часником або подавайте з лимоном для додаткового аромату. Смакуйте з овочами та гарнірами!