СМАЖЕНА РІЧКОВА РИБА В КЛЯРІ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- Карась очищений – 1,7 кг
- сіль – 2 ч.л
- лимонний сік – 2 ст.л
- борошно – 1 стакан
- яйце – 3 шт
- олія рослинна для смаження
Річкова риба може бути надзвичайно смачною. Смажена в клярі, дрібні кісточки при смаженні зникають. Лимон забирає специфічний запах рибки.
Приготування карвсів у клярі:
- Карасі випотрошити, помити, очистити від луски, плавників. Просушити серветками.
- Починаючи від хвоста по хребту робимо дрібні надрізи з інтервалом 1-3 мм з обидвох боків риби (дивіться відео внизу).
- Порізати рибу на порційні шматки.
- Посипати сіллю та полити лимонним соком, акуратно розподілити їх по рибі.
- Яйця збити вінчиком чи виделкою до однорідності.
- Борошно висипати на плоску тарілку.
- На сковорідку влити достатню кількість олії.
- Рибу з обох боків покрити борошном, потім в яйце та відправити на гарячу сковорідку.
- Смажити з обох боків 3-5 хв до золотистої скоринки на великому вогніі.
Викладіть готових карасів на сервірувальну тарілку, за бажанням посипте свіжим часником або подавайте з лимоном для додаткового аромату. Смакуйте з овочами та гарнірами!