Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ТОВСТОЛОБ В ДУХОВЦІ З ОВОЧАМИ

Товстолоб з овочами

Товстолоб запечений

ІНГРЕДІЄНТИ

  • риба товстолоб – 700 г
  • морква – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • рослинна олія – 3-4 ст.л
  • лимонний сік – 1 ст.л
  • сіль – 1 ч.л
  • паприка – 1 ч.л
  • сухий часник – 1 ч.л
  • перець – за смаком

Запечена риба риба товстолоб з овочами в духовці — це смачний і корисний варіант приготування риби. Спробуйте приготувати!

Приготування річкової риби товстолоба на овочевій подушці в духовці:

  1. Рибу очищуємо від луски, плавників, потрошимо та добре промиваємо. Просушуємо від лишньої вологи серветками.
  2. Товстолоба порізати порційними шматками.
  3. Приготувати маринад, змішавши до однорідності рослинну олію, лимонний сік, сіль, паприку, мелений чорний перець та гранульований часник.
  4. Натерти рибу приготованим маринадом. Залишити на 15-20 хвилин для маринування.
  5. Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на терці.
  6. На деко, застелене фольгою чи пергаментним папером викласти цибулю та моркву. Розприділити їх рівномірно. Зверху трішки змазати олією та посолити.
  7. На овочеву подушку викласти замариновану рибу. Накрити фольгою.
  8. В розігрітій сковорідці при 180°С запікати 30хв. Фольгу зверху. Запікати ще хвилин 10 до готовності. Коли риба стане м’якою, а риба зверху трохи підрум’яниться, її можна виймати з духовки.

Подавати рибу гарячою з овочами або будь-яким гарніром на ваш смак.

Смачного!