Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ЗАПЕЧЕНІ КАРАСІ В ДУХОВЦІ

Карась запечений в духовці

Запечені карасі в духовці без дрібних кісточок

Інгредієнти

  • Карась великий- 2 шт
  • Цибуля – 2 шт
  • Рослинна олія – 1 ст.л

Для соусу:

  • Майонез – 2 ст.л
  • Сметана – 2 ст.л
  • Лимонний сік – 2 ст.л
  • Гірчиця – 2 ст.л
  • Сіль – за смаком (1 ч.л)
  • Приправа до риби – 1 ч.л
  • Перець – за смаком

Річкова риба запечена в духовці без дрібних кісток.

Карасі, запечені в духовці в сметанно-гірчичному соусі з соком лимону.

 

Приготування:

  1. Рибу випотрошити, почистити від луски та плавників, добре вимити та просушити серветками
  2. Починаючи від хвоста, гострим ножем робимо дрібні надрізи по спині до хребта (відстань між надрізами 1-2 мм). (Дивіться відео ↓ )
  3. В посудині готуємо соус, змішавши всі інгредієнти: майонез, сметану, лимонний сік, гірчицю, сіль, перець, приправи.
  4. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями.
  5. Викласти цибулю на застелене фольгою деко, трішки змазати олією.
  6. Рибу добре змазуємо приготовленим соусом зовні та зсередини.
  7. Викладаємо рибу на деко зверху на цибулю.
  8. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 °С
  9. Готувати 30 – 35 хв (враховуйте особливості вашої духовки).

Смачного!