Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

“ЦВІКЛІ”. САЛАТ З БУРЯКУ ТА ХРОНУ

Цвіклі. Салат з буряку та хрону

"Цвіклі". Гострий салат з вареного буряка та хріну

ІНГРЕДІЄНТИ  

  • буряк відварений або запечений – 500 г
  • цукор – 1 ст.л
  • лимонний сік або оцет – 1 ст.л
  • хрін – 50 г

Кількість хріну та спецій можна трохи змінювати згідно ваших смаків. За бажанням до смаку можна додати трішки солі.

Цвіклі – гостра страва з буряку відвареного або запеченого, хрону та спецій. Найчастіше поширена в Західних регіонах нашої України. Добре смакує до ковбас, м’ясних страв, а також до рибних страв.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Буряк відварити до готовності. Варити буряк 1-2 години в залежності від розміру буряків. Я варила 1 годину буряки середнього розміру.
  2. Буряк остудити. Подрібнити його блендером (як на відео знизу).
  3. Додати цукор, лимонний сік та потертий хрін.
  4. Ретельно перемішати.
  5. Хрін швидко вивітрюється, тому салат перекласти в посуд для зберігання.

 

В холодильнику буряковий салат «Цвіклі» може зберігатися тиждень!

Смачного!