КЕКС ГАРБУЗОВИЙ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно – 260 г
- цукор – 200 г
- яйця – 2 шт
- масло вершкове, або олія – 100 грамів
- гарбуз запечений – 200 г
- розпушувач тіста – 1,5 ч.л
- мускатний горіх – 1/4 ч.л
- імбир або гвоздика мелені – 1/4 ч.л
- сіль – 1/4 ч.л
- духм’яний перець мелений – 1/4 ч.л
- горіхи – за смаком (50-100 г)
- родзинки – за смаком
Смачний ароматний гарбузовий кекс з прянощами — осінній десерт, який чудово поєднує м’якість гарбуза з пряними спеціями..
ПРИГОТУВАННЯ:
- Якщо у вас немає готового пюре, наріжте гарбуз на шматочки і відваріть або запечіть до м’якості, а потім подрібніть блендером до пюреподібного стану.
- В окремій мисці змішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, мелений мускатний горіх, мелений імбир, мелену гвоздику, мелений духмяний перець та сіль.
- В іншій мисці збийте яйця з цукром та ванільним цукром до однорідної маси. Додайте розтоплене охолоджене масло або олію. Перемішайте до гладкості.
- Додайте пюре гарбузове та подрібнені горіхи. Перемішайте до однорідності.
- Поступово додайте сухі інгредієнти до рідких, акуратно перемішуючи до отримання однорідного тіста.
- Викладіть тісто в змащену форму для кексу або у форму, застелену пергаментом. Випікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці близько 50-60 хвилин. Перевіряйте готовність за допомогою зубочистки або дерев’яної палички.
- Дайте кексу охолонути у формі близько 10 хвилин, а потім вийміть та охолоджуйте на решітці. Посипати цукровою пудрою
Смачного!