Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

КЕКС ГАРБУЗОВИЙ

кекс гарбузовий

Кекс з гарбуза

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно – 260 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 2 шт
  • масло вершкове, або олія – 100 грамів
  • гарбуз запечений – 200 г
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л
  • мускатний горіх – 1/4 ч.л
  • імбир або гвоздика мелені – 1/4 ч.л
  • сіль – 1/4 ч.л
  • духм’яний перець мелений – 1/4 ч.л
  • горіхи – за смаком (50-100 г)
  • родзинки – за смаком

Смачний ароматний гарбузовий кекс з прянощами — осінній десерт, який чудово поєднує м’якість гарбуза з пряними спеціями..

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Якщо у вас немає готового пюре, наріжте гарбуз на шматочки і відваріть або запечіть до м’якості, а потім подрібніть блендером до пюреподібного стану.
  2. В окремій мисці змішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, мелений мускатний горіх, мелений імбир, мелену гвоздику, мелений духмяний перець та сіль.
  3. В іншій мисці збийте яйця з цукром та ванільним цукром до однорідної маси. Додайте розтоплене охолоджене масло або олію. Перемішайте до гладкості.
  4. Додайте пюре гарбузове та подрібнені горіхи. Перемішайте до однорідності.
  5. Поступово додайте сухі інгредієнти до рідких, акуратно перемішуючи до отримання однорідного тіста.
  6. Викладіть тісто в змащену форму для кексу або у форму, застелену пергаментом. Випікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці близько 50-60 хвилин. Перевіряйте готовність за допомогою зубочистки або дерев’яної палички.
  7. Дайте кексу охолонути у формі близько 10 хвилин, а потім вийміть та охолоджуйте на решітці. Посипати цукровою пудрою

Смачного!