ПЕЧИВО ВІВСЯНЕ З ГОРІХАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- Борошно – 180 г
- Вівсяні пластівці – 150 г
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – 100 г
- Мед – 50 г
- Розпушувач тіста – 1 ч.л
- Ванільний цукор – 1 ч.л
- Волоські горіхи – 100 г
- Дрібка солі
Печиво вівсяне з горіхами– це смачний і корисний десерт, який може стати чудовим доповненням до вашого раціону. Це печиво – відмінна альтернатива більш солодким і калорійним десертам, що дозволяє отримати корисні речовини без шкоди для фігури.
ПРИГОТУВАННЯ:
- В окремій мисці перемішайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач тіста, ванільний цукор та волоські горіхи.
- В іншій посудині збийте яйця з цукром і дрібкою солі до легкої пишності.
- Додайте до яєчної маси м’яке вершкове масло та мед, добре перемішайте до однорідності.
- Потім всипте сухі інгредієнти до рідкої маси.
- Замісіть в’язке тісто.
- Деко застеліть пергаментом для випічки.
- З тіста сформуйте кульки, а потім розплющте їх мокрими руками на тонкі палянички на деко. Розмір і товщина печива – на ваш смак. Тонке печиво буде більш крихким, а товстіше – м’якшим.
- За бажанням, печиво можна посипати зверху горішками, кунжутом або цукром.
- Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці протягом 12–15 хвилин до підрум’янення (залежно від того, яке печиво ви любите: добре запечене й крихке чи слабо підрум’янене та м’якше).
Замість горіхів можна використовувати родзинки, різні сухофрукти, насіння або суміш цих інгредієнтів.
Смачного!