Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ПЕЧИВО ВІВСЯНЕ З ГОРІХАМИ

Вівсяне печиво

Вівсяне печиво з горіхами. Легко, швидко, смачно, корисно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Борошно – 180 г
  • Вівсяні пластівці – 150 г
  • Яйця – 2 шт
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Мед – 50 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л
  • Ванільний цукор – 1 ч.л
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Дрібка солі

Печиво вівсяне з горіхами– це смачний і корисний десерт, який може стати чудовим доповненням до вашого раціону. Це печиво – відмінна альтернатива більш солодким і калорійним десертам, що дозволяє отримати корисні речовини без шкоди для фігури.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. В окремій мисці перемішайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач тіста, ванільний цукор та волоські горіхи.
  2. В іншій посудині збийте яйця з цукром і дрібкою солі до легкої пишності.
  3. Додайте до яєчної маси м’яке вершкове масло та мед, добре перемішайте до однорідності.
  4. Потім всипте сухі інгредієнти до рідкої маси.
  5. Замісіть в’язке тісто.
  6. Деко застеліть пергаментом для випічки.
  7. З тіста сформуйте кульки, а потім розплющте їх мокрими руками на тонкі палянички на деко. Розмір і товщина печива – на ваш смак. Тонке печиво буде більш крихким, а товстіше – м’якшим.
  8. За бажанням, печиво можна посипати зверху горішками, кунжутом або цукром.
  9. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці протягом 12–15 хвилин до підрум’янення (залежно від того, яке печиво ви любите: добре запечене й крихке чи слабо підрум’янене та м’якше).

Замість горіхів можна використовувати родзинки, різні сухофрукти, насіння або суміш цих інгредієнтів.

Смачного!