Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ПИРІГ ЯГІДНИЙ

пиріг ягідний

Пісочний ягідний пиріг з сметанною заливкою

ІНГРЕДІЄНТИ:

Пісочне тісто:

  • Борошно – 300-350 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л. (5 г)
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.
  • Смородина або будь-які ягоди з кислинкою (малина, вишня, йошта, брусниця тощо) – 200-250 г

ЗАЛИВКА:

  • Сметана 20% – 200 г
  • Цукрова пудра або цукор – 130 г

Пісочний ягідний пиріг з сметанною заливкою

Мій улюблений пиріг! 😊 Готується швидко й просто. Дуже вдале поєднання кисло-солодкого: ніжне пісочне тісто, кислі ягідки й солодка сметанна заливка — це справжній смаковий гармонійний вибух! Спробуйте, можливо, він стане вашим улюбленим пирогом!

Приготування:

  1. М’яке вершкове масло перетерти з цукром та ванільним цукром до однорідної маси.
  2. Додати яйця і добре перемішати до однорідності.
  3. Поступово всипати борошно з розпушувачем, замішуючи м’яке тісто. Воно повинно бути м’яким, не липнути до рук.
  4. Змастіть форму (Ø ≈ 28 см) маслом або вистеліть пергаментом.
  5. Викладіть рівномірно тісто, формуючи бортики висотою 3-4 см.
  6. Викладіть ягоди на тісто, рівномірно розподіляючи їх.
  7. Випікайте пиріг у розігрітій духовці при 180°C близько 45 хвилин.
  8. Доки пиріг випікається, приготуємо сметанну заливку: збиваємо сметану з цукром до повного розчинення цукру.
  9. Коли пиріг випечеться, вийміть його з духовки та полийте сметанною заливкою, рівномірно покривши ягідний шар.
  10. Залиште пиріг до повного охолодження.

 

Подавайте пиріг до чаю чи кави й насолоджуйтеся чудовим поєднанням смаків!
Смачного!