РОГАЛИКИ НА СМАЛЬЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ:
- 100 мл теплого молока
- 25 г свіжих пресованих дріжджів або 8 г сухих
- 1 ст. л. цукру
- 500 г борошна
- дрібка солі
- 250 г смальця кімнатної температури
- 1 яйце
- 1,5 ст. л. сметани
- густе варення для начинки
ПРИГОТУВАННЯ:
- У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, поки дріжджі не активуються, і суміш не почне пінитись.
- В іншій великій мисці змішайте просіяне борошно, м’який смалець кімнатної температури і сіль.
- Додайте до борошняної суміші розчинені дріжджі, яйце та сметану.
- Добре вимішайте тісто, воно має бути м’яким, але не тугим.
- Накрийте тісто і залиште на 30-45 хвилин для підйому.
- Після цього розділіть тісто на 6 частин.
- Кожну частину розкачайте в круг завтовшки близько 3 мм.
- Розріжте кожен круг на 6-8 трикутників (можете скористатися відео для наочності).
- На широкий край кожного трикутника викладіть 0,5-1 ч. л. густого варення та згорніть у рогалик.
- Деко змастіть маслом або вистеліть пергаментним папером.
- Викладіть готові рогалики на деко.
- Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180°C протягом 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
- Готові рогалики посипте цукровою пудрою.
Цей рецепт сповнений теплими спогадами! Сподіваюся, він принесе вам не тільки смачні результати, а й радість від процесу.
Смачного!