Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

РОГАЛИКИ НА СМАЛЬЦІ

РОГАЛИКИ НА СМАЛЬЦІ

Рогалики на дріжжах та смальці смаком з дитинства

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 100 мл теплого молока
  • 25 г свіжих пресованих дріжджів або 8 г сухих
  • 1 ст. л. цукру
  • 500 г борошна
  • дрібка солі
  • 250 г смальця кімнатної температури
  • 1 яйце
  • 1,5 ст. л. сметани
  • густе варення для начинки

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, поки дріжджі не активуються, і суміш не почне пінитись.
  2. В іншій великій мисці змішайте просіяне борошно, м’який смалець кімнатної температури і сіль.
  3. Додайте до борошняної суміші розчинені дріжджі, яйце та сметану.
  4. Добре вимішайте тісто, воно має бути м’яким, але не тугим.
  5. Накрийте тісто і залиште на 30-45 хвилин для підйому.
  6. Після цього розділіть тісто на 6 частин.
  7. Кожну частину розкачайте в круг завтовшки близько 3 мм.
  8. Розріжте кожен круг на 6-8 трикутників (можете скористатися відео для наочності).
  9. На широкий край кожного трикутника викладіть 0,5-1 ч. л. густого варення та згорніть у рогалик.
  10. Деко змастіть маслом або вистеліть пергаментним папером.
  11. Викладіть готові рогалики на деко.
  12. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180°C протягом 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
  13. Готові рогалики посипте цукровою пудрою.

Цей рецепт сповнений теплими спогадами! Сподіваюся, він принесе вам не тільки смачні результати, а й радість від процесу.

Смачного!