Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

РОГАЛИКИ З ЯБЛУКАМИ

рогалики з яблуками

Здобні рогалики з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 200 мл теплого молока
  • 10 г сухих дріжджів або 30 г пресованих
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 600-700 г борошна
  • дрібка солі

НАЧИНКА:

  • яблука + цукор
  • кориця за смаком

Смачні рогалики з яблуками. Якщо хочете, щоб вони були повітряними і пухкими, перед відправкою в духовку дайте їм піднятися

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У тепле молоко (tмакс ≈ 35°C) додайте 1 ст. ложку цукру, дріжджі та 150 г борошна. Перемішайте.
  2. Залиште на 15-25 хвилин, щоб опара піднялася.
  3. Яйця перемішайте з цукром.
  4. Додайте до опари яйця з цукром, добре перемішайте.
  5. Додайте м’яке масло і перемішайте.
  6. Поступово додавайте решту борошна, перемішуйте. Вимішувати тісто довго не потрібно.
  7. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб тісто піднялося.
  8. Тим часом приготуйте начинку: очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте їх кубиками. Додайте до яблук цукор і корицю (за смаком), перемішайте.
  9. Тісто розділіть на 4-5 частин.
  10. Кожну частину розкачайте в круг завтовшки 2-3 мм.
  11. Розріжте круг на 8 трикутників (можете подивитися відео для наочності ↓).
  12. На широкий край кожного трикутника викладіть ≈1 ч. ложку начинки та згорніть у рогалик.
  13. Деко змажте маслом або постеліть пергаментний папір.
  14. Викладіть готові рогалики на деко, враховуючи, що тісто ще підніметься.
  15. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180°C протягом 20-25 хвилин до готовності.

Рогалики можна готувати не тільки з яблуками, а й з іншими начинками на ваш смак, наприклад, з горіхами або медом.

Смачного!