Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

СИРНА ШАРЛОТКА

Сирна Шарлотка

ШАРЛОТКА з кисломолочним сиром. Пиріг сирний з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яйця – 4 шт
  • цукор – 200 г
  • кисломолочний сир – 300 г
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 300 г
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л
  • щіпка солі
  • ванільний цукор – 1 ч.л
  • яблука – 2-3 шт

ШАРЛОТКА з кисломолочним сиром (пиріг сирний з яблуками)
Ніжний пиріг, простий у виконанні.

Приготування:

  1. В окремій мисці збиваємо яйця з щіпкою солі. Додаємо цукор та ванільний цукор і збиваємо до пишної та світлої маси.
  2. Додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо.
  3. Потім вводимо кисломолочний сир, попередньо перетертий через сито. Добре перемішуємо.
  4. У окремій мисці змішуємо борошно та розпушувач. Поступово додаємо борошняну суміш до рідкої маси, акуратно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
  5. Форму для випікання змащуємо маслом або вистеляємо пергаментом.
  6. Викладаємо тісто у форму та вирівнюємо його.
  7. Яблука очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо на тонкі скибочки.
  8. Встромляємо скибочки яблук у тісто по колу.
  9. Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при 180°C близько 45-50 хвилин.
  10. Виймаємо пиріг з духовки і залишаємо до повного охолодження.

Перед подачею можна посипати цукровою пудрою або прикрасити свіжими ягодами.

Смачного!