Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ТОРТ “МЕДІВНИК”

торт медівник

Медівник з заварним кремом

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

  • мед – 4 ст.л (80 г)
  • сода – 1 ч.л
  • яйця – 3 шт
  • цукор – 125 г
  • борошно – 200-250 г

Для крему:

  • яйце 1 шт
  • цукор – 100 г
  • борошно – 1 ст.л
  • молоко – 250 г
  • масло вершкове – 100 г

Ніжний та ароматний бісквітний медовий торт з заварним кремом! Подорож в дитинство.

ПРИГОТУВАННЯ:

Приготування коржів:

  1. У каструлю з товстим дном викласти мед. Підігріти його до 50 градусів на невеликому вогні.
  2. Додати соду. Перемішуючи, підігрівати на малому вогні, поки мед не набуде кольору темного янтарю.
  3. В іншій мисці збити яйця з цукром міксером до пишної маси (5-6 хвилин).
  4. Постійно збиваючи, тонкою цівкою влити медову масу до яєчної суміші.
  5. Всипати поступово просіяне борошно та замісити тісто. Консистенція тіста повинна бути, як густа сметана.
  6. Форму для випікання застелити пергаментом. У мене форма діаметром 24 см, але можна використовувати меншу форму для вищого торта.
  7. Викласти тісто у форму.
  8. Випікати в розігрітій духовці при температурі 160°C протягом 40-45 хвилин.
  9. Вийняти корж з духовки та залишити до повного охолодження.
  10. Після охолодження розрізати корж на три рівних частини.

Приготування крему:

  1. У каструлі з товстим дном змішати яйце, цукор та трохи молока. Перемішати до однорідності.
  2. Всипати просіяне борошно і добре змішати до однорідної маси.
  3. Влити решту молока, перемішати.
  4. Поставити на малий вогонь, постійно помішувати, поки суміш не загусне.
  5. Кремову масу накрити харчовою плівкою в контакт і залишити охолоджуватися.
  6. М’яке вершкове масло кімнатної температури збити до білої пишної маси.
  7. До масла порціями додавати кремову масу, постійно збиваючи.
  8. Крем готовий.

Формування торта:

  1. Кожен корж промастити кремом.
  2. Обмазати боки і верх торта. Декорувати за смаком: крихтою, горіхами, шоколадною глазур’ю або кокосовою стружкою.
  3. Залишити торт у холодильнику на кілька годин, щоб він настоявся.

Смачного!