Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ТОРТ “МЕДОВИЙ”

Торт медовий

МЕДОВИЙ ТОРТ з сметанним кремом. "Медовик"

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для медових коржів:

  • яйця – 3 шт
  • цукор – 180 г
  • кефір – 200 г
  • мед рідкий – 100 г
  • вершкове масло – 100 г
  • сода – 1 ч.л
  • борошно – 300 г
  • горіхи – 150 г

Для шоколадного коржа:

  • яйця – 1 шт
  • цукор – 30 г
  • молоко – 25 мл
  • олія рослинна – 25 мл
  • варення – 80 г
  • сода – 1 ч.л
  • какао – 40 г
  • борошно – 60 г

Крем:

  • сметана – 700 г
  • цукор – 180 г
  • ванільний цукор – 2 ч.л (0,5 ч.л ваніліну)
  • загащувач сметани – 1 -2 пакетики (12-24 г)
  • вишні у власному соці- 0,5 л

Ніжний та ароматний медовий торт з сметанним кремом!

ПРИГОТУВАННЯ:

Приготування медових коржів:

  1. До кефіру всипати соду. Залишити на кілька хвилин, щоб відбулася реакція.
  2. Тим часом яєчні білки збити, поступово всипаючи цукор.
  3. Додати яєчні жовтки. Продовжувати збивати.
  4. Додати розтоплене охолоджене масло. Перемішати до однорідності.
  5. Влити рідкий мед та кефір. Перемішати.
  6. Всипати борошно. Перемішати до однорідності, як густа сметана.
  7. Всипати подрібнені горіхи. Перемішати.
  8. Форму для випікання застелити пергаментом. У мене форма діаметром 24 см.
  9. Викласти тісто у форму.
  10. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 40-45 хвилин.
  11. Вийняти корж з духовки та залишити до повного охолодження.
  12. Після охолодження розрізати корж на дві рівні частини. Верх можна зрізати, щоб використати як крихту для посипання торта.

Приготування шоколадного коржа:

  1. Яйце збити з цукром.
  2. Додати варення та соду. Перемішати.
  3. Влити рослинну олію.
  4. Влити молоко.
  5. Всипати просіяне борошно та какао. Перемішати до однорідності.
  6. Форму для випікання застелити пергаментом.
  7. Викласти тісто у форму.
  8. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 15-20 хвилин.
  9. Вийняти корж з духовки та залишити до повного охолодження.

Приготування крему:

  1. Сметану високої жирності збити з цукром та ванільним цукром.
  2. Якщо крем вийшов рідким, можна додати загущувач сметани.

Формування торта:

  1. Медовий корж змазати кремом.
  2. Зверху на крем викласти вишні.
  3. Накрити шоколадним коржем.
  4. Змазати шоколадний корж кремом. Викласти на крем вишні.
  5. Накрити медовим коржем.
  6. Обмазати боки і верх торта. Декорувати за смаком: крихтою, горіхами, шоколадною глазур’ю або кокосовою стружкою.
  7. Залишити торт у холодильнику на кілька годин, щоб він настоявся.

Для більшої вологості коржі можна просочити сиропом.

Смачного!