ГІРЧИЧНО-ОГІРКОВИЙ СОУС “РЕЛІШ”

ІНГРЕДІЄНТИ:
- огірки очищені – 1 кг
- солодкий перець – 300 г
- цибуля – 400 г
- гострий перець – за смаком
- гірчиця не гостра – 60 г
- гірчиця гостра – 60 г
- гірчиця зерниста – 60 г
- куркума – 1 ч.л
- цукор – 150 г
- сіль – 2 ст.л
- оцет 9% – 40 мл
Реліш — це універсальний соус, який ідеально поєднується з багатьма видами їжі, додаючи їй свіжості та яскравості смаку.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Якщо огірки перерослі, очистіть їх від шкірки та насіння.
- Наріжте огірки дрібними кубиками або подрібніть їх за допомогою подрібнювача.
- Солодкий перець наріжте дрібними кубиками або подрібніть.
- Цибулю дрібно наріжте кубиками.
- Гострий перець також дрібно наріжте.
- Всі овочі висипте в каструлю.
- Додайте сіль, цукор, куркуму та три види гірчиці.
- Добре перемішайте, накрийте кришкою або харчовою плівкою та залиште на 3 години, щоб овочі пустили сік.
- Влити оцет.
- Варіть з моменту закипання 10 хвилин, помішуючи.
- В 100 мл води розчиніть 1 ст.л. крохмалю та додайте в соус.
- Після закипання варіть ще 5 хвилин.
- Відразу ж гарячий соус викладіть в стерилізовані банки.
- Закатайте банки стерилізованими кришками.
- Переверніть банки догори дном і укутайте до охолодження.
Примітка: Крохмаль можна не додавати.
Соус реліш — ароматний соус, який часто використовують як приправу до багатьох страв, додаючи їм особливий смак і аромат. Реліш використовують у таких стравах: бургери та сендвічі, хот-доги, м’ясні страви, салати, закуски, риба, гарніри.
Смачного!