Все своє, все домашнє

Категорії

  • Перші страви
  • Другі страви
  • Салати
  • Запіканки, солона випічка
  • Солодка випічка
  • Десерти, напої
  • Оладки, млинці
  • Рибні страви
  • Закрутки на зиму
  • Різне
@2025
Мої кулінарні сторінки

ГІРЧИЧНО-ОГІРКОВИЙ СОУС “РЕЛІШ”

реліш

Приготування соуса "РЕЛІШ"

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • огірки очищені – 1 кг
  • солодкий перець – 300 г
  • цибуля – 400 г
  • гострий перець – за смаком
  • гірчиця не гостра – 60 г
  • гірчиця гостра – 60 г
  • гірчиця зерниста – 60 г
  • куркума – 1 ч.л
  • цукор – 150 г
  • сіль – 2 ст.л
  • оцет 9% – 40 мл

Реліш — це універсальний соус, який ідеально поєднується з багатьма видами їжі, додаючи їй свіжості та яскравості смаку.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Якщо огірки перерослі, очистіть їх від шкірки та насіння.
  2. Наріжте огірки дрібними кубиками або подрібніть їх за допомогою подрібнювача.
  3. Солодкий перець наріжте дрібними кубиками або подрібніть.
  4. Цибулю дрібно наріжте кубиками.
  5. Гострий перець також дрібно наріжте.
  6. Всі овочі висипте в каструлю.
  7. Додайте сіль, цукор, куркуму та три види гірчиці.
  8. Добре перемішайте, накрийте кришкою або харчовою плівкою та залиште на 3 години, щоб овочі пустили сік.
  9. Влити оцет.
  10. Варіть з моменту закипання 10 хвилин, помішуючи.
  11. В 100 мл води розчиніть 1 ст.л. крохмалю та додайте в соус.
  12. Після закипання варіть ще 5 хвилин.
  13. Відразу ж гарячий соус викладіть в стерилізовані банки.
  14. Закатайте банки стерилізованими кришками.
  15. Переверніть банки догори дном і укутайте до охолодження.

Примітка: Крохмаль можна не додавати.

Соус реліш — ароматний соус, який часто використовують як приправу до багатьох страв, додаючи їм особливий смак і аромат. Реліш використовують у таких стравах: бургери та сендвічі, хот-доги, м’ясні страви, салати, закуски, риба, гарніри.

Смачного!